Pečený kapor na mede

Pečený kapor na mede

Pochutnajte si na tomto veľkonočnom kapríkovi s medom.

Ingrediencie

  • 1 menší kapor
  • 8 lyžíc medu
  • 4 cibuľa
  • lyžička mletého korenia
  • 1/2 lyžice soli
  • 1 lyžička koriandra
  • 50 g masla

Postup

  • Urobte na rybe zárezy v tvare písmena X. Osoľte, okoreňte a posypte koriandrom.
  • Nakrájajte cibuľu, na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľku do zhnednutia. Pridajte trochu oleja a med. Poriadne premiešajte, doveďte do varu a nechajte vychladnúť.
  • Do pekáča vlejte niekoľko lyžíc medovej omáčky. Vložte kapra a znovu polejte omáčkou. Prikryte alobalom.
  • Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút. Potom odstráňte alobal a grilujte na 220 °C ďalších 5 minút.
Kapor na mede pečený v miske s medom.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Pripravte si podľa nás tú najlepšiu veľkonočnú plnku . Výborná ako od babičky, s mäsom aj bez mäsa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.