Pečený kapor s cibuľkou

Pečený kapor s cibuľkou

Zdravá chuťovka alebo ľahká večera? Výborný veľkonočný kapor, ktorý zachutí každému!

Ingrediencie

  • 1 menší kapor
  • 1 kg cibule, nakrájané
  • soľ a čerstvo namleté korenie na ochutenie
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 4 lyžice olej
  • 1 lyžička hladkej múky
  • šťava z ½ citróna

Postup

  • Nakrájajte cibuľu a nasypte ju do panvice s rozpáleným olejom.
  • Restujte cibuľu asi 10-15 minút na strednom plameni, pokiaľ nebude mäkká a priehľadná, nesmie ale zhnednúť.
  • Pridajte soľ, papriku a korenie.
  • Vytrite hlbší pekáčik olejom a preneste doň cibuľu.
  • Očistenú rybu položte na cibuľu.
  • V malej miske zmiešajte ½ hrnčeka vody s múkou a citrónovou šťavou a touto zmesou prelejte kapra.
  • Pečte asi hodinu v rúre predhriatej na 180 °C.
  • Pokiaľ sa cibuľa začne vysušovať, pridajte niekoľko lyžíc vody.
  • Podávajte s čerstvým chlebom a červeným vínom alebo s pivom.
Veľkonočné pečený kapor s cibuľou.
Zdroj: diethood.com

Hlavný chod máte pripravený? Nezabudnite na polievku a vyskúšajte napríklad recepty na cibuľačku.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.