Lahodná je aj táto pečená delikatesa s jemnou smotanovou omáčkou.
INGREDIENCIA
- 1 kapor
- soľ
- šťava z citróna
- petržlen
- 2 vetvičky tymiánu
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 pór
- ½ menšieho zeleru
- 40 g masla
- 125 ml bieleho vína
- 125 ml vody
- 125 ml smotany na šľahanie
- 1 žĺtok
POSTUP
- Kapra si vypitvame a očistíme.
- Celého ho osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a dovnútra vložíme nasekanú petržlenovú vňať a tymian.
- Na masle si orestujeme na kocky nakrájanú zeleninu (pór na kolieska, ktorú potom pridáme ku kaprovi na pekáčik).
- Všetko podlejeme vodou a vínom a za občasného podlievania pečieme v rúre nahriatej na 180 ° C asi 40 minút.
- Ku koncu si môžete zeleninu z omáčky rozmixovať najemno.
- Smotanu si zmiešame so žĺtkom a postupne k nim prilievame horúcu omáčku z ryby.
- Takto nám vznikne chutná smotanová omáčka.