Pečený kapor v rúre na zelenine

Pečený kapor v rúre na zelenine

Lahodná je aj táto pečená delikatesa s jemnou smotanovou omáčkou.

INGREDIENCIA

  • 1 kapor
  • soľ
  • šťava z citróna
  • petržlen
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 pór
  • ½ menšieho zeleru
  • 40 g masla
  • 125 ml bieleho vína
  • 125 ml vody
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 1 žĺtok

POSTUP

  • Kapra si vypitvame a očistíme.
  • Celého ho osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a dovnútra vložíme nasekanú petržlenovú vňať a tymian.
  • Na masle si orestujeme na kocky nakrájanú zeleninu (pór na kolieska, ktorú potom pridáme ku kaprovi na pekáčik).
  • Všetko podlejeme vodou a vínom a za občasného podlievania pečieme v rúre nahriatej na 180 ° C asi 40 minút.
  • Ku koncu si môžete zeleninu z omáčky rozmixovať najemno.
  • Smotanu si zmiešame so žĺtkom a postupne k nim prilievame horúcu omáčku z ryby.
  • Takto nám vznikne chutná smotanová omáčka.
Kapor na masle pečený v rúre so zeleninou.
eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.