Králičie mäso je jedným z najkvalitnejších druhov mäsa a tak si právom zaslúži našu pozornosť.
Jedným zo spôsobov, ako si ho pripraviť, je upiecť si ho v rúre.
Inšpirujte sa našimi TOP receptami na pečeného králika, na ktorých si pochutí celá vaša rodina!
Máme pre vás rôznorodé varianty.
Jedna je lepšia ako druhá!
Presvedčte sa sami.
Naše recepty
Záverečné tipy na pečenie králika
- Pri pečení môžeme dochucovať králičie mäso niektorú z byliniek . Niekedy stačí len zelená petržlenová vňať, ale môže to byť aj ligurček, rozmarín, koriander, šalvia či tymián.
- Králičie mäso je mierne sladkasté , chudé, bledo ružové, jemne vláknité . Má nízky obsah cholesterolu, obsahuje väčší podiel bielkovín, minerálnych látok a vitamínov.
- Pridať sa môže aj smotana sladká alebo kyslá a pri pečení králika môžeme podlievať okrem vývaru či horúcej vody aj pivom alebo vínom.
- Ak si chceme ušetriť prácu s prípravou prílohy, tak králika pečieme súčasne so zemiakmi .
A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentára!