Pečený králik so slaninou a karfiolovým pyré

Pečený králik so slaninou a karfiolovým pyré

Králičie mäso so slaninou a karfiolom je jedným z najobľúbenejších receptov! Toto klasické francúzske jedlo je výdatné a chutné. Ak chcete môžete mäso z králika nahradiť kuraťom a podávať ho s pyré z batátov .

Čo budeme potrebovať

  • 4 plátky surovej slaniny
  • 1 králik naporciovaný
  • soľ
  • korenie
  • 40 g cibule (nakrájané)
  • 125 ml kuracieho vývaru alebo bieleho vína
  • 80 ml vody
  • 30 g zrnitej horčice
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 125 ml hustej smotany
  • 20 g čerstvého petržlenu nasekané

Na pyré

  • 1 karfiol
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžička soli
  • 45 g masla
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • korenie

Postup

  • Slaninu opečte na panvici do chrumkava.
  • Kúsky králika osolíme a okoreníme. Na stredne vysokom ohni opražte kúsky králika na slaninovom tuku.
  • Vložte mäso do pekáča.
  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Osmažte cibuľu na panvici, kým nebude priehľadná, asi 3-4 minúty.
  • Nalejte kuracie vývar do panvice.
  • Pridajte vodu, horčicu a tymián a priveďte do varu.
  • Kúsky králika zalejeme horčičnou omáčkou.
  • Pekáč zakryte alobalom a pečte pri 160 stupňoch 45 minút až 1 hodinu, kým mäso nezmäkne.
  • Králika vyberte a do omáčky vmiešajte smotanu a petržlenovú vňať a prelejte s ňou králika.
  • Posypte rozdrobenou slaninou.
  • Na pyré si vo veľkom hrnci priveďte do varu kurací vývar a soľ.
  • Pridajte karfiol. Prikryte, znížte teplotu na minimum a varte v pare 20 minút, alebo kým karfiol nezmäkne.
  • Karfiol karfiol do kuchynského robota. Pridajte 3 lyžice kuracieho vývaru z hrnca spolu s maslom.
  • Spracujte do hladka a dochuťte čiernym korením, soľou a tymianom.
Králičie noha v smotanovej omáčke s kúskami slaniny.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.