Pečený losos na panvici s citrónovo-cesnakovou omáčkou

Pečený losos na panvici s citrónovo-cesnakovou omáčkou

Na panvici pečená chrumkavý losos s omáčkou z cesnaku a citrónu je jednoduchý recept s lososom pripravený za pár minút!
Ryba je zvonku super chrumkavá, zatiaľ čo vo vnútri mäkká jemná a rozpadajúca sa. To všetko dohromady s krémovou, aromatickou, maslovou omáčkou. Alebo ho podávajte s jednou z týchto lahodných omáčok , ktoré sa hodia ku všetkému.

Čo budeme potrebovať

  • 800 g filétov z lososa bez kože
  • soľ
  • korenie
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 8 strúčikov cesnaku (jemne nasekaných)
  • 4 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • Plátky citróna

Postup

  • Filety lososa pri izbovej teplote osušte papierovou utierkou.
  • Všetko dochuťte soľou, čiernym korením. Na každý filet vytlačte 1–2 lyžičky citrónovej šťavy a votrite ju do neho.
  • Olivový olej zohrejte na veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Filety lososa položte mäsom dole a zľahka ich pritlačte, aby sa celý povrch mäsa dostal do kontaktu s panvicou.
  • Opekajte 3–4 minúty, kým nebude mäso chrumkavé a zlatisté.
  • Otočte a opekajte každú stranu filetu 2 minúty.
  • Pridajte maslo, nasekaný cesnak, 3 lyžice petržlenovej vňate, zostávajúce citrónovú šťavu a plátky citróna.
  • Pokračujte v varení lososa ďalšie 1-2 minúty, alebo kým losos nebude dostatočne prepečený.
  • Omáčku ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením, podľa potreby pridajte viac citrónovej šťavy.
  • Ozdobte zvyšnou petržlenovou vňaťou a každý filet pokvapkajte maslom.
V hlbokej panvici pripravený losos s krémovou omáčkou z citróna a cesnaku.
Zdroj: saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.