Na panvici pečená chrumkavý losos s omáčkou z cesnaku a citrónu je jednoduchý recept s lososom pripravený za pár minút!
Ryba je zvonku super chrumkavá, zatiaľ čo vo vnútri mäkká jemná a rozpadajúca sa. To všetko dohromady s krémovou, aromatickou, maslovou omáčkou. Alebo ho podávajte s jednou z týchto lahodných omáčok , ktoré sa hodia ku všetkému.
Čo budeme potrebovať
- 800 g filétov z lososa bez kože
- soľ
- korenie
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 8 strúčikov cesnaku (jemne nasekaných)
- 4 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- Plátky citróna
Postup
- Filety lososa pri izbovej teplote osušte papierovou utierkou.
- Všetko dochuťte soľou, čiernym korením. Na každý filet vytlačte 1–2 lyžičky citrónovej šťavy a votrite ju do neho.
- Olivový olej zohrejte na veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
- Filety lososa položte mäsom dole a zľahka ich pritlačte, aby sa celý povrch mäsa dostal do kontaktu s panvicou.
- Opekajte 3–4 minúty, kým nebude mäso chrumkavé a zlatisté.
- Otočte a opekajte každú stranu filetu 2 minúty.
- Pridajte maslo, nasekaný cesnak, 3 lyžice petržlenovej vňate, zostávajúce citrónovú šťavu a plátky citróna.
- Pokračujte v varení lososa ďalšie 1-2 minúty, alebo kým losos nebude dostatočne prepečený.
- Omáčku ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením, podľa potreby pridajte viac citrónovej šťavy.
- Ozdobte zvyšnou petržlenovou vňaťou a každý filet pokvapkajte maslom.