Losos na masle s cesnakom a medom je originálny recept, ktorý má extra zlatú, chrumkavú a karamelizovanú krustu. S medom je sranda, pripravte s ním ďalšie medové recepty , ako na mäso tak na sladké dezerty.
Čo budeme potrebovať
- 60 g masla
- 60 g medu
- 2-3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1-2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 4 filety lososa (bez kože)
- mesiačiky citróna (na podávanie)
- soľ
Postup
- Predhrejte rúru na režim grilovania.
- Vložte maslo do liatinovej panvice.
- Varte na strednú teplotu za občasného miešania, kým maslo nezačne meniť farbu na zlatohnedú a má orieškovú vôňu.
- Zalejte maslo medom a nechajte ho rozpustiť v masle.
- Potom pridajte cesnak a restujte asi 1 minútu, kým nebude voňavý.
- Pridajte citrónovú šťavu a dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
- Pridajte steaky z lososa do panvice; varte každý filet 3-4 minúty alebo dozlatista, pričom vrchnú časť lososa polievajte šťavou z panvice.
- Dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
- Okolo lososa pridajte kolieska citróna. Preneste panvicu do rúry na ďalších 5-6 minút, alebo pokiaľ nebudú vršky lososa pekne skaramelizované.
- Podávajte s dusenou zeleninou, s ryžou alebo so šalátom.