Pečený losos s maslom a medom v rúre

Pečený losos s maslom a medom v rúre

Losos na masle s cesnakom a medom je originálny recept, ktorý má extra zlatú, chrumkavú a karamelizovanú krustu. S medom je sranda, pripravte s ním ďalšie medové recepty , ako na mäso tak na sladké dezerty.

Čo budeme potrebovať

  • 60 g masla
  • 60 g medu
  • 2-3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1-2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 4 filety lososa (bez kože)
  • mesiačiky citróna (na podávanie)
  • soľ

Postup

  • Predhrejte rúru na režim grilovania.
  • Vložte maslo do liatinovej panvice.
  • Varte na strednú teplotu za občasného miešania, kým maslo nezačne meniť farbu na zlatohnedú a má orieškovú vôňu.
  • Zalejte maslo medom a nechajte ho rozpustiť v masle.
  • Potom pridajte cesnak a restujte asi 1 minútu, kým nebude voňavý.
  • Pridajte citrónovú šťavu a dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
  • Pridajte steaky z lososa do panvice; varte každý filet 3-4 minúty alebo dozlatista, pričom vrchnú časť lososa polievajte šťavou z panvice.
  • Dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
  • Okolo lososa pridajte kolieska citróna. Preneste panvicu do rúry na ďalších 5-6 minút, alebo pokiaľ nebudú vršky lososa pekne skaramelizované.
  • Podávajte s dusenou zeleninou, s ryžou alebo so šalátom.
Tanier plný dokonale upečeného lososa v rúre so sladko pálivou omáčkou.
Zdroj: gimmesomeoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.