Pečený losos v alobale s citrónom a rozmarínom

Pečený losos v alobale s citrónom a rozmarínom

Alobalová fólia zaistí, že sa mäso pri pečení príliš nevysuší a zostane vláčne a mäkké. Citrón a rozmarín pokrmu dodajú jemnú vôňu a chuť.

Ingrediencie:

  • 2 väčšie filety z lososa, prípadne celý filet z jedného lososa
  • 1 citrón
  • čerstvý rozmarín
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvá šťava z jedného citróna
  • 3 PL olivového oleja
  • čerstvé bylinky (tymián, petržlenová vňať, bazalka, kôpor) na ozdobu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Na plech si rozložte alobal, do ktorého následne lososa umiestnite, a zľahka ho potrite olejom.
  3. Na alobal položte niekoľko vetvičiek rozmarínu, v závislosti od veľkosti filiet.
  4. Citrón nakrájajte na kolieska a položte ich na vetvičky rozmarínu.
  5. Lososa osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a položte na alobal.
  6. Následne lososa posypte najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a pokryte ho zvyšnými plátkami citróna a rozmarínom.
  7. Takto pripraveného lososa polejte čerstvou citrónovou šťavou.
  8. Alobal cez lososa preložte tak, aby bol celý zakrytý a vznikol z neho akýsi balíček. V prípade, že vám pripravený alobal nestačí, použite ďalšie.
  9. Balíček neuzatvárajte úplne pevne, nechajte pod alobalom trochu priestoru, aby mohol lepšie cirkulovať vzduch.
  10. Vložte lososa do predhriatej rúry a pečte približne 15-20 minút, v závislosti na výške a veľkosti filiet.
  11. Následne lososa z rúry vyberte a alobal otvorte.
  12. Potom ho ešte na 3-5 minút vráťte do rúry a pečte bez vrchnej vrstvy alobalu.

Takto pripraveného lososa podávajte najlepšie s americkými zemiakmi, čerstvými bylinkami a plátkami citróna.

Lososové filety s bylinkami a citrónom pripravované v alobale
zdroj: wellplated.com

Túto chutnú a zdravú rybu nemusíte iba zapekať. Inšpirujte sa našimi ôsmimi ďalšími spôsobmi, ako lososa pripraviť . V rozmanitosti je krása!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.