Oživte si svoje jedlá uprostred náročného týždňa touto nízkokalorickou večerou z rýb, ktorá bude pripravená za menej ako pol hodiny!
Čo budeme potrebovať
- 2 veľké filety z nílskeho ostrieža
- Kôra a šťava z ½ pomaranča
- 2 lyžičky medu
- 2 lyžičky horčice
- 2 lyžice olivového oleja
- 250 g predvarenej šošovky
- 100 g žeruchy
- Petržlen (nasekaná)
- Kôpor (nasekaný)
Postup
- Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov
- Každý filet z nílskeho ostrieža položíme kožou dole na väčšie štvorce alobalu (tak aby sa do nich neskôr ostriež dal jednoducho zabaliť)
- V miske si zmiešame pomarančovú kôru, med, horčicu, lyžicu olivového oleja a korenie
- Koreniacou zmesou pokvapkáme rybie filety
- Strany alobalu preložíme hore a stočíme ich okraji k sebe, aby sme vytvorili balíčky
- Balíčky položíme na plech na pečenie a vložíme do rúry
- V rúre pečieme 10 minút, kým nebude ryba prepečená a pri stlačení nožom sa nerozpadne
- Šošovku si v hrnci na miernu teplotu prehrejeme
- Potom do nej primiešame pomarančovú šťavu, zvyšný olej, žeruchu, bylinky, soľ a korenie
- Šošovku rozdelíme na 2 taniere a na každý položíme filet z upečeného ostrieža v rúre
- Prípadne ho ešte pokvapkáme vypečenou šťavou a ihneď podávame
Vyskúšajte tento recept s ostriežom aj s iným šalátom. Vychutnajte si ho napríklad s týmto šalátom z jarnej zeleninky alebo týmito cestovinovými šalátkami . Nebudete ľutovať!