Pečený plnený králik s kapustou

Pečený plnený králik s kapustou

Nič nepríde nazmar v tomto elegantnom recepte na pečeného králika s kapustou. Celý vykostený králik sa naplní mäsom z stehna, obalí sa v kapustových listoch a slanine a pečie sa. Ochutnajte pôjde vám hlava okolo rovnako ako z týchto receptov na králika pečeného v rúre .

Čo budeme potrebovať

  • 560 g vykosteného králika
  • 12 plátkov slaniny (nakrájané)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 1/2 bielej kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu
  • 10 čerstvých lístkov šalvie
  • soľ
  • korenie

Na plnku

  • strúhaná kôra ½ malého citróna
  • ½ lyžice tymiánu
  • 1 lyžica petržlenu
  • 175 g bravčovej klobásy
  • 1 lyžička strúhanky
  • ½ cibule
  • 50 g jablká
  • soľ
  • korenie
  • 150 ml suchého bieleho vína

Postup

  • Najprv rozložte kolieska cibule a plátky kapusty po celom pekáči v jednej vrstve a potom na ne rozotrite pretlačený cesnak a tymián.
  • Teraz okoreňte králičie mäso a naaranžujte ich na cibuli. Potom na kúsky králika dajte plátky slaniny.
  • Ďalej si pripravte plnku zmiešaním všetkých ingrediencií (okrem vína) dohromady a vytvarovaním zmesi do 12 malých guličiek.
  • Umiestnite ich medzi králičie mäso a sem tam zastrčte vetvičky tymiánu a šalvie.
  • Pekáč vložte do rúry a pečte 20 minút.
  • Opekajte ďalších 15–20 minút, alebo kým slanina a šalvia nie sú chrumkavé a králik uvarený.
  • Mäso vyberte a pekáč so šťavou umiestnite na platňu a pridajte suché víno.
  • Priveďte do varu a prebubľujte asi 5 minút, kým sa nezredukuje asi na tretinu.
  • Skontrolujte korenie a omáčkou prelejte králika a plnku.
Servírovacia tácka plná králičieho mäsa so zemiakmi.
Zdroj: pardonyourfrench.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.