Pečený pstruh na grile s limetkou

Pečený pstruh na grile s limetkou

Tento ľahký recept na grilovaného pstruha ponúka fantastickú chuť čerstvej ryby, soli, cukru, čerstvého kôpru a plátkov limetky. Rybu grilujte niekoľko minút na priamom ohni, aby sa dobre opekla a získala nádych po grilovaní. Ďalšie nápady na grilovaciu sezónu , nájdete u nás!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • 2 lyžičky cukru
  • 4 ks pstruha
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 60 g vetvička kôpru
  • 2 stredné limetky (každá nakrájaná na tenké plátky)

Postup

  • Zmiešajte 2 šálky vody, morskú soľ a cukor v plytkej miske a pridajte rybu.
  • Nechajte odstáť 20 minút a potom zlejte.
  • Pripravte oheň na drevenom uhlí. Nechajte uhlie horieť, kým plamene neuhasnú. Presypte horúce uhlíky na jednu stranu grilu.
  • Grilovací rošt potrite olejom a položte rošt nad uhlie.
  • Posypte rybie mäso soľou a korením.
  • Plátky kôpru a limetky rozdeľte rovnomerne na rybu.
  • Umiestnite pstruhy na priame teplo a grilujte 4 minúty.
  • Otočte a preložte ho na nepriame teplo. Grilujte 12 minút alebo pokiaľ nebude ryba hotová.
Celá ryba dochutená citrónom a bylinkami.
Zdroj: feastingathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.