Pečený pudingový dezert

Pečený pudingový dezert

Pripravovať akékoľvek sladké jedlo v šikovnom tlakovom hrnci? No prečo nie, keď to ide, je to jednoduché a výsledný pokrm chuťovo bezkonkurenčný.

Má bohatú chuť, je krémový, chrumkavý na povrchu a mäkký vo vnútri. No as pudingom to nemá chybu.

Ingrediencie:

  • 1/4 hrnčeka tmavého rumu
  • 1/2 hrnčeka hrozienok
  • 8 briošiek alebo 1 bochník sladkého chleba
  • 1/2 hrnčeka nasekaných pekanových orechov
  • 2 vajcia
  • 1/4 hrnčeka cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1 polievková lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • 2 lyžice rozpusteného masla

Omáčka:

  • 1/4 hrnčeka neslaného masla
  • 1/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/3 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 2 lyžice tmavého rumu
  • 1 – 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Do malej misky dáme hrozienka, zalejeme rumom a necháme 15 minút máčať. Briošky nakrájame na rovnako veľké kocky asi 1 x 2 cm a dáme do veľkej misky.
  • Pridáme pekanové orechy a zamiešame. V inej miske našľaháme vajcia s cukrom do peny.
  • K vaječnej zmesi prihodíme vanilku, škoricu, muškátový oriešok, pomarančovú kôru, puding, soľ a mlieko. Dôkladne šľaháme, až sa všetko spojí.
  • Nakoniec prilejeme rozpustené maslo a naposledy zamiešame.
  • Takto pripravenou zmesou prelejeme nakrájané briošky a premiešame, aby sa všetky kocky namočili rovnomerne.
  • Necháme 1 hodinu oddýchnuť a potom primiešame hrozienka s rumom.
  • Dáme do formy, ktorú si ešte predtým vymastíme maslom. Veľa stlačíme, aby chlieb čo najviac pohltil pudingovú zmes.
  • Zakryjeme fóliou a pripravíme si šikovný hrniec, do ktorého najskôr nalejeme 1 1/2 hrnčeka čistej vody.
  • Formu opatrne položíme na vnútorný podstavec hrnca a starostlivo uzavrieme hrniec.
  • Nastavíme na 30 minút a potom nasleduje ešte 15 ďalších minút počas uvoľňovania pary.
  • Po uplynutí tejto doby otvoríme veko a veľmi opatrne vyberieme formu z hrnca.
  • V malom hrnci rozohrejeme maslo s hnedým cukrom až kým sa nerozpustí.
  • Prilejeme smotanu, rum, vanilkový extrakt a šľaháme. Na miernom ohni privedieme do varu a varíme zhruba 8 minút. Nesmieme zabudnúť miešať.
  • Chlieb s pudingom vyklopíme, nakrájame a servírujeme preliaty omáčkou.
Chlebová pochúťka s rumovou omáčkou.
Zdroj: https://ministryofcurry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.