Pečený zverinový guláš

Pečený zverinový guláš

Radi by ste si urobili niečo z diviny? Skúste guláš, ktorý môžete urobiť z akéhokoľvek kusu zveriny.

INGREDIENCIA

  • 1 kg diviačieho, danielého, jeleniaho alebo srnčieho mäsa
  • 50 g hladkej múky
  • 500 ml vývaru (zeleninový, hovädzie…)
  • 1500 ml vody
  • 100 g slaniny
  • 25 g paradajkového pretlaku
  • korenie na divočinu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibuľa
  • 150 g šampiňónov
  • 250 ml červeného vína
  • 10 g petržlenu
  • soľ a korenie
  • olej

POSTUP

  • Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
  • Osolíme ho, okoreníme, a obalíme v múke.
  • Potom si mäso osmažíme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a smažíme 5 minút.
  • Mäso so slaninou presunieme do pekáča, pridáme cibuľu, na kocky nakrájaný cesnak, korenie, na plátky nakrájané šampiňóny, cibuľu, červené víno, paradajkový pretlak a vývar.
  • Dáme piecť na 180 °C.
  • Pečieme asi 2 hodiny do zmäknutia, počas tejto doby podlievame vodou.
  • Ak chceme, môžeme pred koncom ešte zahustiť múkou rozmiešanou vo vode.
Kančí guláš alebo guláš z rôznych druhov zveriny.
dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.