Králik na cesnaku v kombinácii s citrusmi? To je úplná lahôdka, či už ako chutný obed alebo netradičná večera. Uvidíte, že si pochutnáte nielen vy, ale aj vaši blízki.
Ingrediencie:
- 1 králik (cca 1 200 g)
- Šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 polievková lyžica medu
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica tymiánu (sušeného alebo čerstvého, podľa toho čo máme)
- 4 – 6 strúčikov cesnaku
- 1 chemicky neošetrený citrón
- 2 bobkové listy
- Soľ podľa chuti (ideálne morská)
Postup:
- Králika naporciujeme a zo všetkých strán osolíme aj okoreníme.
- Vložíme do pekáča či zapekacej misky a okoreníme muškátovým orieškom, tymianom aj paprikou.
- Prihodíme olúpaný a na plátky nakrájaný cesnak, bobkový list, med a citrónovú šťavu.
- Necháme 2 hodiny marinovať a potom si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Králika pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme citrónom nakrájaným na plátky.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 1 hodinu. Priebežné polievame marinádou, v ktorej králika pečieme.
- Po uplynutí tejto doby rúru vypneme a pekáč necháme ešte 10 minút v rúre.
- Potom vyberieme von a servírujeme s bielou ryžou, alebo napríklad s hranolkami.