Pečienka s citrónom

Pečienka s citrónom

Králik na cesnaku v kombinácii s citrusmi? To je úplná lahôdka, či už ako chutný obed alebo netradičná večera. Uvidíte, že si pochutnáte nielen vy, ale aj vaši blízki.

Ingrediencie:

  • 1 králik (cca 1 200 g)
  • Šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 50 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica tymiánu (sušeného alebo čerstvého, podľa toho čo máme)
  • 4 – 6 strúčikov cesnaku
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 2 bobkové listy
  • Soľ podľa chuti (ideálne morská)

Postup:

  • Králika naporciujeme a zo všetkých strán osolíme aj okoreníme.
  • Vložíme do pekáča či zapekacej misky a okoreníme muškátovým orieškom, tymianom aj paprikou.
  • Prihodíme olúpaný a na plátky nakrájaný cesnak, bobkový list, med a citrónovú šťavu.
  • Necháme 2 hodiny marinovať a potom si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • Králika pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme citrónom nakrájaným na plátky.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 1 hodinu. Priebežné polievame marinádou, v ktorej králika pečieme.
  • Po uplynutí tejto doby rúru vypneme a pekáč necháme ešte 10 minút v rúre.
  • Potom vyberieme von a servírujeme s bielou ryžou, alebo napríklad s hranolkami.
Králik z rúry s vôňou citróna a muškátového orieška.
Zdroj: https://www.foodfromportugal.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.