Pečienka z bravčového mäsa na chrumkavo

Pečienka z bravčového mäsa na chrumkavo

Bravčová pečienka s chrumkavou kožičkou je menej tradičná, ale o to lákavejšia varianta, ako tento druh mäsa pripraviť. Chrumkavé mäsko servírované s baby karotkou restovanou na masle vám doslova roztancuje vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky s kožou
  • ½ lyžičky čínskeho korenia 5 vôní
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • ½ lyžičky cibuľového prášku
  • štipka bežnej kuchynskej soli
  • 30-50 g hrubozrnnej soli

Postup:

  • Bravčové mäso dôkladne umyte. Zmiešajte korenie – čínske korenie, cesnakový a cibuľový prášok a kuchynskú soľ.
  • Vzniknutou zmesou mäso potrite, predovšetkým kožu. Takto pripravené mäso dajte oddýchnuť ideálne cez noc do chladničky, minimálne však na 2 hodiny.
  • Umiestnite mäso do pekáča kožou nahor a zasypte hrubozrnnou soľou tak, aby bola koža pokrytá po celom povrchu.
  • Vložte do rúry predhriatej na 230 ° C a pečte po dobu 30 minút.
  • Po 30 minútach by mala byť soľná krusta pevná a sfarbená do červena. Celú ju z mäsa odstráňte.
  • Mäso vráťte do rúry a podlejte vodou do výšky 1-2 centimetrov.
  • Pokračujte v pečení po dobu 25 – 30 minút pri teplote 220 – 230 ° C (záleží na výkone konkrétnej rúry, časy sa môžu mierne líšiť).
  • Po vybratí z rúry nechajte aspoň 15 minút vychladnúť, až potom mäso krájajte na plátky.
  • Podávajte s baby karotkou alebo fazuľkami restovanými na masle.
Bravčová pečienka s chrumkavou krustou
booths.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.