Bravčová pečienka s chrumkavou kožičkou je menej tradičná, ale o to lákavejšia varianta, ako tento druh mäsa pripraviť. Chrumkavé mäsko servírované s baby karotkou restovanou na masle vám doslova roztancuje vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky s kožou
- ½ lyžičky čínskeho korenia 5 vôní
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- ½ lyžičky cibuľového prášku
- štipka bežnej kuchynskej soli
- 30-50 g hrubozrnnej soli
Postup:
- Bravčové mäso dôkladne umyte. Zmiešajte korenie – čínske korenie, cesnakový a cibuľový prášok a kuchynskú soľ.
- Vzniknutou zmesou mäso potrite, predovšetkým kožu. Takto pripravené mäso dajte oddýchnuť ideálne cez noc do chladničky, minimálne však na 2 hodiny.
- Umiestnite mäso do pekáča kožou nahor a zasypte hrubozrnnou soľou tak, aby bola koža pokrytá po celom povrchu.
- Vložte do rúry predhriatej na 230 ° C a pečte po dobu 30 minút.
- Po 30 minútach by mala byť soľná krusta pevná a sfarbená do červena. Celú ju z mäsa odstráňte.
- Mäso vráťte do rúry a podlejte vodou do výšky 1-2 centimetrov.
- Pokračujte v pečení po dobu 25 – 30 minút pri teplote 220 – 230 ° C (záleží na výkone konkrétnej rúry, časy sa môžu mierne líšiť).
- Po vybratí z rúry nechajte aspoň 15 minút vychladnúť, až potom mäso krájajte na plátky.
- Podávajte s baby karotkou alebo fazuľkami restovanými na masle.