Gratinované zemiaky so smotanou a čerstvými bylinkami sa hodia k tomuto receptu na bravčovú pečienku s horčičnou marinádou. A pokiaľ sa rozhodnete k tomuto hlavnému chodu servírovať víno, zvážte podávanie voňavého červeného, ako je Pinot Noir.
Čo budeme potrebovať
- 6 lyžíc hrubozrnnej dijonskej horčice
- 6 veľkých strúčikov cesnaku (nasekaných)
- 4 malé bobkové listy (jemne rozdrvené)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
- 1 kg bravčovej bábiky
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Zmiešajte dijonskú horčicu, mletý cesnak, bobkové listy, olivový olej, balzamikový ocot a rozmarín v malej miske a premiešajte.
- Osušené bravčové mäso posypte soľou a korením.
- Potrite horčičnou zmesou. Umiestnite bravčové mäso do pekáča.
- Pečte bravčové mäso, kým teplomer zasunutý do stredu nezaznamená 65 °C, alebo asi 1 hodinu.
- Nechajte odstáť 15 minút a až potom ho nakrájajte na tenké plátky.
Namarinované bravčové mäso si môžete taktiež uložiť do mrazničky na ďalšie použitie. K tomu, aby ste mohli nielen mäso, ale aj ostatné suroviny efektívne zladovať potrebujete výkonnú vákuovačku ! Ako vybrať tú najlepšiu sa dozviete v našej recenzii!