Pečienka z bravčového mäsa v marináde s horčicou a bylinkami

Pečienka z bravčového mäsa v marináde s horčicou a bylinkami

Gratinované zemiaky so smotanou a čerstvými bylinkami sa hodia k tomuto receptu na bravčovú pečienku s horčičnou marinádou. A pokiaľ sa rozhodnete k tomuto hlavnému chodu servírovať víno, zvážte podávanie voňavého červeného, ako je Pinot Noir.

Čo budeme potrebovať

  • 6 lyžíc hrubozrnnej dijonskej horčice
  • 6 veľkých strúčikov cesnaku (nasekaných)
  • 4 malé bobkové listy (jemne rozdrvené)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 1 kg bravčovej bábiky

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Zmiešajte dijonskú horčicu, mletý cesnak, bobkové listy, olivový olej, balzamikový ocot a rozmarín v malej miske a premiešajte.
  • Osušené bravčové mäso posypte soľou a korením.
  • Potrite horčičnou zmesou. Umiestnite bravčové mäso do pekáča.
  • Pečte bravčové mäso, kým teplomer zasunutý do stredu nezaznamená 65 °C, alebo asi 1 hodinu.
  • Nechajte odstáť 15 minút a až potom ho nakrájajte na tenké plátky.

Namarinované bravčové mäso si môžete taktiež uložiť do mrazničky na ďalšie použitie. K tomu, aby ste mohli nielen mäso, ale aj ostatné suroviny efektívne zladovať potrebujete výkonnú vákuovačku ! Ako vybrať tú najlepšiu sa dozviete v našej recenzii!

Plech s kusom bravčového mäsa obalené v skaramelizovanej marináde z horčice.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.