Toto pečivo nielen že luxusne chutí, ale je aj zdravé, vegánske, bez lepku a bez rafinovaného cukru! Vyskúšajte tento rok niečo nové a uvidíte, že to ocení celá vaša rodina.
Ingrediencie
Na cesto
- 2 hrnčeky mandlí
- 1 hrnček bezlepkových ovsených vločiek
- 1 hrnček pekanových orechov
- ¼ hrnčeka javorového sirupu
- 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja
- ¼ lyžičky soli
Na náplň
- 1 hrnček nasekaných datlí
- ⅓ hrnček vody
- ½ lyžičky škorice
- 1 lyžica rozpusteného kokosového oleja
- 3 lyžice javorového sirupu
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnček nahrubo nasekaných pekanových orechov
- soľ
- celé pekanové orechy
Postup
- Mandle, vločky a pekanové orechy mixérom rozdrvte na prášok.
- Pridajte javorový sirup, kokosový olej a soľ a miešajte, kým nevznikne tuhé cesto.
- Formu na mini muffiny vyložte papierovými košíčkami (zhruba 25).
- Do každého košíčka vložte lyžiacu časť cesta – zhruba 1 zarovnanú lyžicu a cesto v košíčku rozprestrite tak, aby bol zaplnený zhruba z troch štvrtín.
- Do každého takto pripraveného cesta vyhĺbte jamku – môžete použiť prst alebo napríklad koniec varešky.
- Takto pripravené košíčky vložte do chladničky a pripravte náplň.
- Náplň: V mixéri mixujte datle, vodu, škoricu, kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt, kým nevznikne jednotná hmota.
- Bude to trvať 3 – 4 minúty.
- Tip: oškrabajte steny mixéra každých 30 minút, aby ste zaistili rovnomerné prepracovanie surovín
- Pridajte nahrubo nasekané pekanové orechy a zľahka premiešajte – môžete len krátko zapnúť mixér.
- Každý košíček naplňte lyžicou náplne a ozdobte celým pekanovým orechom.
- Pre menej tradičnú chuť posypte malou štipkou soli.
Pekanové orechy môžete nahradiť lieskovými orieškami, vlašskými orechmi či mandľami a vychutnať si tak ďalšie druhy orechových cukroviniek bez múky.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom teste?