Pekanové košíčky

Pekanové košíčky

Toto pečivo nielen že luxusne chutí, ale je aj zdravé, vegánske, bez lepku a bez rafinovaného cukru! Vyskúšajte tento rok niečo nové a uvidíte, že to ocení celá vaša rodina.

Ingrediencie

Na cesto

  • 2 hrnčeky mandlí
  • 1 hrnček bezlepkových ovsených vločiek
  • 1 hrnček pekanových orechov
  • ¼ hrnčeka javorového sirupu
  • 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja
  • ¼ lyžičky soli

Na náplň

  • 1 hrnček nasekaných datlí
  • ⅓ hrnček vody
  • ½ lyžičky škorice
  • 1 lyžica rozpusteného kokosového oleja
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnček nahrubo nasekaných pekanových orechov
  • soľ
  • celé pekanové orechy

Postup

  • Mandle, vločky a pekanové orechy mixérom rozdrvte na prášok.
  • Pridajte javorový sirup, kokosový olej a soľ a miešajte, kým nevznikne tuhé cesto.
  • Formu na mini muffiny vyložte papierovými košíčkami (zhruba 25).
  • Do každého košíčka vložte lyžiacu časť cesta – zhruba 1 zarovnanú lyžicu a cesto v košíčku rozprestrite tak, aby bol zaplnený zhruba z troch štvrtín.
  • Do každého takto pripraveného cesta vyhĺbte jamku – môžete použiť prst alebo napríklad koniec varešky.
  • Takto pripravené košíčky vložte do chladničky a pripravte náplň.
  • Náplň: V mixéri mixujte datle, vodu, škoricu, kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt, kým nevznikne jednotná hmota.
  • Bude to trvať 3 – 4 minúty.
  • Tip: oškrabajte steny mixéra každých 30 minút, aby ste zaistili rovnomerné prepracovanie surovín
  • Pridajte nahrubo nasekané pekanové orechy a zľahka premiešajte – môžete len krátko zapnúť mixér.
  • Každý košíček naplňte lyžicou náplne a ozdobte celým pekanovým orechom.
  • Pre menej tradičnú chuť posypte malou štipkou soli.

Pekanové orechy môžete nahradiť lieskovými orieškami, vlašskými orechmi či mandľami a vychutnať si tak ďalšie druhy orechových cukroviniek bez múky.

Orieškové nepečené košíčky.
www.evolvingtable.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom teste?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.