Pekinská kačica s mandarínskymi plackami

Pekinská kačica s mandarínskymi plackami

Chrumkavé kačacie prsia a domáce mandarínske placky sú skvelým pokrmom, ktorým rozhodne na svojich hostí zapôsobíte. Navyše je ľahšie na prípravu ako sa na prvý pohľad zdá!

INGREDIENCIA

Na kačicu:

  • 4 kačacie prsia bez kostí, s kožou, opláchnuté a dôkladne osušené papierovou utierkou (asi 170-200 g každé) s kožou
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžička ryžového vína Shaoxing
  • 1/8 čajovej lyžičky korenia piatich vôní
  • 1 lyžica oleja

Na mandarínske placky:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 2/3 šálky vriacej vody
  • 1 lyžička oleja

Na podávanie:

  • 1 uhorka (nakrájaná na tenké prúžky a zbavená semienok)
  • 1/2 šálky žltého melónu cantaloupe, nakrájaného na tenké prúžky (voliteľne)
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké prúžky
  • 3 strúčiky cesnaku. jemne nasekané a zmiešané s 1 lyžičkou oleja na pastu (voliteľne)
  • 3 polievkové lyžice hoisin omáčky

POSTUP

  • Zmiešajte soľ, sójovú omáčku, víno a korenie piatich vôní v miske a vmasírujte do kačice.
  • Kačacie prsia položte na tanier kožou nahor a nechajte cez noc v chladničke marinovať.
  • V žiaruvzdornej mise zmiešajte múku a soľ.
  • Vriacu horúcu vodu nalejte do múčnej zmesi a miešajte, kým nevytvoríte guľu.
  • Akonáhle cesto vychladne, hneťte ho 8 minút, kým nebude hladké.
  • Zakryte fóliou a nechajte odpočívať pri izbovej teplote aspoň 1 hodinu.
  • Cesto vyvaľkajte do valca a nakrájajte na 12 rovnakých dielov.
  • Z každého kusu vytvarujte guľu a z gulí urobte kotúče s priemerom asi 5 cm.
  • Ľahko potrite 6 kotúčov olejom, aj zo strán.
  • Navrstvite zvyšných 6 kotúčov na 6 naolejovaných kotúčov.
  • Pomocou valčeka vyvaľkajte kotúče do 18 cm kruhov.
  • Zahrejte panvicu na stredne nízku teplotu a vložte do nej jednu placku.
  • Po 30 až 45 sekundách uvidíte, ako sa medzi dvoma plackami tvoria vzduchové vrecká.
  • Otočte placku; mala by byť biela s niekoľkými slabo hnedými škvrnami.
  • Po ďalších 30 sekundách budú vzduchové vrecká dostatočne veľké, aby oddelili obe placky.
  • Vyberte placky na tanier a nechajte 30 sekúnd vychladnúť.
  • Teraz opatrne roztiahnite obe placky vo švíkoch.
  • Placky položte na tanier a prikryte teplou kuchynskou utierkou.
  • Opakujte, kým nie sú všetky placky hotové.
  • Predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Zahrejte panvicu vhodnú do rúry a pridajte 1 lyžicu oleja.
  • Kačacie prsia opekajte kožou dole 6–8 minút.
  • Po 6-8 minútach, alebo keď je kačacia koža trochu chrumkavá a tmavo zlatisto hnedá, zlejte kačacie masť a vyhoďte.
  • Kačacie prsia otočte kožou hore a dajte ich do rúry asi na 3 minúty.
  • Vyberte kačicu z rúry a nechajte 10 až 15 minút odpočívať.
  • Preložte na doštičku a ostrým nožom nakrájajte na tenké plátky.
  • Podávajte s ohriatymi plackami, uhorkou, melónom (voliteľne), jarnou cibuľkou, cesnakovou pastou a omáčkou.
Nakrájaná kačica so zeleninou a hoisin omáčkou na placi. Vedľa sú ďalšie nakrájané kúsky kačice.
www.thewoksoflife.com

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou . Sú vynikajúce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.