Penne s hubami

Penne s hubami

Vďaka tomuto receptu si pripravíte úžasné krémové cestoviny a to iba zo 6 ingrediencií! Sú maslové, cesnakové a jednoducho lahodné.

Ingrediencie

  • 200 g cestovín penne
  • 400 g húb, nakrájaných na plátky s hrúbkou 1/2 cm
  • 3 lyžice masla, oddelené
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 drvené strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu plus na podávanie
  • jemne nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Pripravte si veľký hrniec a priveďte k ňom osolenú vodu do varu.
  2. Pridajte cestoviny a uvarte podľa postupu na obale, akurát si od doby varenia odčítajte 1 minútu.
  3. Nechajte si 1 hrnček tekutiny z varenia nabok a potom cestoviny sceďte.
  4. Na veľkej panvici rozpustite polovicu masla a všetok olej.
  5. Pridajte huby a varte, kým sa voda neodparí a huby začnú po okrajoch zlátnuť (asi 5 minút).
  6. V polovici varenia pridajte soľ a korenie.
  7. Pridajte cesnak a zvyšné maslo a varte 2 minúty, kým huby a cesnak krásne nezozlátnu.
  8. Pridajte hotové cestoviny, asi 3/4 šálky pripravenej vody z cestovín a parmezán.
  9. Jemne miešajte, kým zmes nezhustne.
  10. Pokiaľ sú cestoviny suché, pridajte viac vody.
  11. Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac soli a korenia.
  12. Odstráňte zo sporáka a ihneď podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Penne s hubami, parmezánom a petržlenovou vňaťou na panvici.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.