Penne s tuniakom a kukuricou

Penne s tuniakom a kukuricou

Jednoduché cestoviny s tuniakom z konzervy pripravíte z pár ingrediencií. Stačí kúpiť tuniaka a kukuricu v konzerve a hurá do toho!

Ingrediencie

  • 250g cestovín (penne, kolienka či vrtuľky)
  • 200g tuniaka z konzervy (vo vlastnej šťave)
  • 1 konzerva sladkej kukurice
  • 3 kyslé uhorky
  • 200ml majonézy/majolky
  • soľ, mleté korenie
  • olivový olej

Postup

  • Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode.
  • Zlejte, nechajte odkvapkať a dajte do misy.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. (Cestoviny sa tak aspoň nezlepia)
  • Šťavu z tuniaka aj z kukurice zlejte. Nakrájajte uhorky na malé kúsky.
  • Do cestovín postupne zamiešajte tuniaka, kukuricu, uhorky a majonézu.
  • Podľa potreby osoľte či okoreňte a podávajte.
  • Pokiaľ chcete šalát sviežejší, nechajte ho v chladničke aspoň pol hodiny vychladiť.
Cestovinový šalát s paradajkami, kukuricou a konzervovaným tuniakom.
Zdroj: confessionsofafoodaholic017.blogspot.com

Okrem tuniaka možno zapekať napríklad aj lososa. Prinášame inšpiratívne recepty ako as čím zapiecť lososa .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.