Sladká chuť v kombinácii s kokosom, to ide jednoducho krásne k sebe.
Vyskúšajte tento klasický recept, ktorý výborne chutí s horúcou kávou.
Ingrediencie
- 400 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 2 polievkové lyžice perníkového korenia
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 2 vajcia (v izbovej teplote)
- 250 g cukru
- 3 polievkové lyžice lekváru zmiešaných s 2 lyžicami rumu
- 160 ml kokosového oleja (150 g, v tuhom stave)
- 400 ml mlieka
- 50 g strúhaného kokosu
- 80 g hrozienok
- 80 g vlašských orechov
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Múku zmiešajte s kypriacim práškom a sódou.
- Primiešajte kakao s perníkovým korením a všetko dobre premiešajte.
- Vo veľkej mise zmiešajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko a lekvár zriedený rumom.
- Do tekutých ingrediencií pridajte múku, zmiešanú so suchými ingredienciami a poriadne rozmiešajte, aby v ceste nevznikli hrudky.
- Nakoniec pridajte hrozienka, orechy a kokos.
- Zmes nalejte na plech, vyložený papierom na pečenie a pečte približne 30 minút.
- Hotový perník nechajte chvíľu vychladnúť.
- Medzitým si pripravte čokoládovú polevu.
- Smotanu zahrejte v mikrovlnke.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom a vmiešajte teplú smotanu. Smotanu prilievajte v troch fázach, nie naraz.
- Miešajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja a nevznikne hladká zmes.
- Akonáhle je dezert hotový a vlažný, prelejte ho pripravenou čokoládovou polevou a posypte kokosom.
- Následne dajte celý pokrm, na 2 hodiny, do chladničky a potom podávajte.
Radi zdravo maškrtíte? Potom vyskúšajte recepty na ovsené sušienky.