Perníková buchta s kokosom

Perníková buchta s kokosom

Sladká chuť v kombinácii s kokosom, to ide jednoducho krásne k sebe.

Vyskúšajte tento klasický recept, ktorý výborne chutí s horúcou kávou.

Ingrediencie

  • 400 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 2 polievkové lyžice perníkového korenia
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 2 vajcia (v izbovej teplote)
  • 250 g cukru
  • 3 polievkové lyžice lekváru zmiešaných s 2 lyžicami rumu
  • 160 ml kokosového oleja (150 g, v tuhom stave)
  • 400 ml mlieka
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 80 g hrozienok
  • 80 g vlašských orechov

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Múku zmiešajte s kypriacim práškom a sódou.
  • Primiešajte kakao s perníkovým korením a všetko dobre premiešajte.
  • Vo veľkej mise zmiešajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko a lekvár zriedený rumom.
  • Do tekutých ingrediencií pridajte múku, zmiešanú so suchými ingredienciami a poriadne rozmiešajte, aby v ceste nevznikli hrudky.
  • Nakoniec pridajte hrozienka, orechy a kokos.
  • Zmes nalejte na plech, vyložený papierom na pečenie a pečte približne 30 minút.
  • Hotový perník nechajte chvíľu vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte čokoládovú polevu.
  • Smotanu zahrejte v mikrovlnke.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom a vmiešajte teplú smotanu. Smotanu prilievajte v troch fázach, nie naraz.
  • Miešajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja a nevznikne hladká zmes.
  • Akonáhle je dezert hotový a vlažný, prelejte ho pripravenou čokoládovou polevou a posypte kokosom.
  • Následne dajte celý pokrm, na 2 hodiny, do chladničky a potom podávajte.

Perníková buchta, posypaná s kokosom.
zdroj: 1001voyagesgourmands.com

Radi zdravo maškrtíte? Potom vyskúšajte recepty na ovsené sušienky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.