Perníkové guličky s mandľou

Perníkové guličky s mandľou

Keď sa povie perník, každý si hneď vybaví Vianoce a vianočné pečivo. To však neznamená, že si také pochúťky, nemôžete pripraviť kedykoľvek počas roka, napríklad aj na Veľkú noc či len tak k popoludňajšej káve či čaju.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček vykôstkovaných sušených datlí vcelku
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 2 a 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžica melasy
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 2 hrnčeky vody
  • Mandle podľa potreby

Postup:

  • Do hrnca dáme 2 hrnčeky vody a privedieme do varu.
  • Pridáme datle, premiešame a odstavíme ohňa. Necháme namočené po dobu 15 minút.
  • Zatiaľ čo sa datle namáčajú, dáme si do nádoby kuchynského robota všetky suché ingrediencie (ovsené vločky, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, soľ a vlašské orechy).
  • Pomocou pulzného tlačidla mixujeme, kým zmes nebude svojou konzistenciou pripomínať prášok.
  • Presypeme z kuchynského robota do misy a dáme nabok.
  • Akonáhle sú datle hotové, zlejeme prebytočnú vodu a datle preložíme do nádoby kuchynského robota.
  • Pridáme melasu, javorový sirup a rozmixujeme na pyré.
  • Postupne prisypeme zmes suchých surovín a mixujeme, kým sa všetko rovnomerne nezmieša
  • Podľa potreby zoškrabujeme gumovou stierkou zmes zo steny misy.
  • Pomocou polievkovej lyžice odoberáme kúsky hmoty, do stredu položíme mandľu a tvarujeme rovnako veľké guličky.
  • Hotové gule dáme do chladničky, aby sa minimálne 1 hodinu pred podávaním chladili.

Tip: Gule môžete ešte namočiť do bielej či tmavej čokoládovej polevy.

Ľahké datľové gule s perníkovou chuťou a mandľou vo vnútri.
Zdroj: https://pinchofwellness.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.