Tie snehové poznáme všetci, ale s vôňou perníkov majú také guľôčky úplne inú chuť. To správne korenie ich pozdvihne na oveľa vyššiu úroveň a dodá ten správny chuťový šmrnc.
Ingrediencie:
- 1 hrnček zmäknutého nesoleného masla
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/4 lyžičky mletého nového korenia
- 1/4 lyžičky mletého klinčeka
- 1 lyžica melasy
- 2 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky
- Múčkový cukor na váľanie
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 175 stupňov. Dva plechy na pečivo vyložíme papierom na pečenie.
- Maslo našľaháme pomocou ručného elektrického mixéra do peny.
- Pridáme práškový cukor, vanilku, soľ, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, nové korenie, klinčeky a melasu
- Miešame, kým nebude zmes hladká. Pridáme múku a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo v cesto.
- Naberieme 1 polievkovú lyžicu cesta, vytvarujeme do gule a dáme na pripravený plech.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10–12 minút. Spodky by mali byť ľahko hnedé.
- Vyberieme z rúry a ochladíme 1 – 2 minúty.
- Do malej misky dáme práškový cukor a každú guľu v ňom obalíme.
- Naukladáme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
- Keď sušienky vychladnú, môžeme ich ešte raz obaliť v cukre.