Tak s touto pochúťkou sa rozhodne nudiť nebudete. Múčnik z cukety je veľmi vláčny a má hustú konzistenciu, navyše vďaka skladbe korenia aj nezameniteľnú chuť.
Akonáhle ho zakrojíte a na plátok si dáte dobre našľahanú a príjemne vychladenú šľahačku, ste stratení. Zlupnete ho ako malinu.
Ingrediencie:
- 1 hrnček ovsenej múky
- 2 polievkové lyžice pudingového prášku
- 1 hrnček granulovaného sladidla
- 1 lyžica škorice
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- 1/2 lyžičky nového korenia
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 väčšie vajcia
- 1/4 hrnčeka vaječných bielkov
- 1/2 hrnčeka konzervovanej tekvice
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 1/2 hrnčeka čerstvej strúhanej cukety
Postup:
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov, formu vymastíme tukom a vysypeme múkou.
- Do strednej misky preosejeme múku, puding, sladidlo, korenie, soľ, jedlú sódu aj prášok do pečiva a všetko starostlivo premiešame, aby sa to spojilo.
- V inej miske našľaháme celé vajcia elektrickým mixérom do peny.
- Pridáme vaječné bielky, tekvicu, vanilku a znova dobre mixujeme.
- Po častiach vmiešame suchú zmes a miešame, až bude cesto pekne hladké.
- Nakoniec prihodíme cuketu a naposledy premiešame.
- Cesto nalejeme do formy, vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút.
- Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potom už len stačí nakrájať a podávať.