Odhaľte tajomstvo pesta: 5 receptov na bylinkovú lahôdku

Chcete pripraviť skutočne rýchly a jednoduchý obed?

Alebo ozvláštniť desiatu či šalát?

Zaviať do svojej kuchyne chuť stredomoria aj uprostred zimy?

Bylinky v oleji vám s tým pomôžu.

Vyskúšajte recepty na pesto a prineste na svoje taniere úplne nový zážitok.

Použili ste vňať a čo teraz s mrkvou? Inšpirujte sa týmito receptami s mrkvou v hlavnej úlohe .

Ďalšie tipy k receptom

  • Objavujte rôzne chute – bylinky môžete rôzne kombinovať, alebo nastavovať (Ak nemáte po ruke dosť bazalky pridajte napríklad pažítku alebo čerstvý petržlen). Pesto znesie všetko a môžete sa s ním skvele vyhrať a dotiahnuť ho k dokonalosti presne podľa vašich predstáv.
  • Rovnako tak oriešky – obvykle sa pesto pripravuje z píniových orieškov, ale tie sú finančne trochu nákladné. Pokojne skúste vlašské orechy, mandle, lieskové orechy, tekvicové alebo slnečnicové semienka.
  • Keď orechy najskôr opečiete v rúre alebo na panvici, získate ďaleko intenzívnejšiu chuť.
  • V chladničke je možné pesto skladovať 7 – 10 dní, môžete ho ale pokojne aj zamraziť a uchovávať aj niekoľko týždňov

Ako pesto použiť?

  • Najľahšia omáčka na cestoviny – pridajte na porciu cestovín lyžicu pesta a máte rýchly a chutný obed.
  • Ozdobte polievku – do misky polievky pridajte lyžičku pesta. Krásne ju ozdobia a pridá zaujímavú chuť
  • Namažte ho na pečivo – použite pesto namiesto masla alebo margarínu, obyčajnú žemľu so šunkou tak premeníte na nepoznanie. Skvelú desiatu získate napríklad opečeným chlebom natretým pestom, na ktorý poukladáte plátky mozzarelly a paradajok.
  • Grilovanie – bylinková omáčka sa skvele hodí na grilované mäsa aj na opečenú zeleninu.
  • Pizza – použite pesto namiesto klasického paradajkového suga na pizzové cesto.
  • Bylinkový dip – zmiešajte pesto s jogurtom, kyslou smotanou alebo majonézou a získate skvelý dip na čerstvú zeleninu
  • Zálievka na šalát – namiesto obyčajného oleja a octu pokvapkajte šalát pestom, budete sa oblizovať.
  • Bylinkové maslo – použite ho namiesto masla napríklad na pečenú rybu alebo opečené zemiaky
  • Plnka do mäsového vrecka – Máte radi plnené kuracie vrecká? Pridajte do náplne lyžicu pesta.
  • Slané záviny – bylinková náplň sa dobre hodí aj do slaných závinov alebo napríklad pizza slimákov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.