Pesto z mrkvovej vňate

Pesto z mrkvovej vňate

Zeleninové vňate nemusíte vyhadzovať! Aj z nich je možné pripraviť skvelé pesto. Okrem mrkvovej skúste napríklad petržlenovú vňať, listy z červenej repy alebo kel.

Ingrediencie

  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • vňať z dvoch menších zväzkov mrkvy
  • 50 g čerstvej mäty
  • 60 g vlašských orechov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Mrkvovú vňať dajte do hrnca s vodou a priveďte do varu.
  • Varte asi tri minúty, vňať získa jasne zelenú farbu.
  • Potom sceďte a listy ihneď schlaďte pod ľadovou vodou.
  • Znovu sceďte, vytlačte prebytočnú vodu a dajte vňať do mixéra.
  • Pridajte všetky ostatné ingrediencie a rozmixujte.
  • Podľa potreby dochuťte soľou a korením a citrónovou šťavou.
  • Uchovávajte v chladničke v uzatvárateľnej nádobe alebo pohári.
Sklenená nádoba s pestom obložená mrkvami a mrkvovou vňaťou
Zdroj: theendlessmeal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.