Pestrofarebná jarná zelenina v rôsole

Pestrofarebná jarná zelenina v rôsole

Ak chcete veľkonočné pohostenie odľahčiť, potom je možné pripraviť aspik iba zeleninový. Hodí sa naň čerstvá, varená aj sterilizovaná zelenina. Všetko sa dá doplniť čerstvými paprikami, paradajkami a plátkami reďkoviek.

Ingrediencie

  • 250 g čerstvej alebo varenej či nakladanej zeleniny podľa vášho výberu
  • 1 PL cukru
  • 1 čajová lyžička masla
  • 1 vrecko želatíny
  • 1 PL octu
  • soľ, korenie

Postup

  1. Čerstvú zeleninu zľahka orestujte na panvici na masle.
  2. V inom hrnci rozpustite želatínu, ohrejte ju a tesne pred varom vypnite
  3. Želatínu ochuťte soľou, korením, octom a cukrom.
  4. Všetko dôkladne premiešajte.
  5. Do rozpustenej želatíny pridajte zeleninu, premiešajte.
  6. Želatínovú zmes nalejte do formy vystlanej potravinovou fóliou.
  7. Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť približne po dobu 3 hodín.

Veľkonočný zeleninový aspik chutí znamenite s čerstvým pečivom.

Zmes rôznorodej zeleniny v rôsolovom prelive
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.