Ak chcete veľkonočné pohostenie odľahčiť, potom je možné pripraviť aspik iba zeleninový. Hodí sa naň čerstvá, varená aj sterilizovaná zelenina. Všetko sa dá doplniť čerstvými paprikami, paradajkami a plátkami reďkoviek.
Ingrediencie
- 250 g čerstvej alebo varenej či nakladanej zeleniny podľa vášho výberu
- 1 PL cukru
- 1 čajová lyžička masla
- 1 vrecko želatíny
- 1 PL octu
- soľ, korenie
Postup
- Čerstvú zeleninu zľahka orestujte na panvici na masle.
- V inom hrnci rozpustite želatínu, ohrejte ju a tesne pred varom vypnite
- Želatínu ochuťte soľou, korením, octom a cukrom.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Do rozpustenej želatíny pridajte zeleninu, premiešajte.
- Želatínovú zmes nalejte do formy vystlanej potravinovou fóliou.
- Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť približne po dobu 3 hodín.
Veľkonočný zeleninový aspik chutí znamenite s čerstvým pečivom.