Pestrofarebná nátierka z bryndze, šunky a zemiakov

Pestrofarebná nátierka z bryndze, šunky a zemiakov

Skvelá, chutná a zdravá nátierka, ktorej chuť môžete ešte zvýrazniť, keď ju na záver posypete čerstvou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.

Ingrediencie:

  • 250 g múčnych zemiakov
  • 150 g bryndze
  • 100 g šunky
  • 1 červená paprika
  • 1 čajová lyžička horčica
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v šupke do mäkka.
  2. Ešte teplé ich olúpte a nastrúhajte.
  3. Plátky šunky nakrájajte na drobné kocky.
  4. Umytú červenú papriku očistite.
  5. Papriku zmiešajte v miske s bryndzou, nastrúhanými zemiakmi, horčicou, soľou a korením.
  6. Na záver vmiešajte šunku
  7. Bryndzovú nátierku vložte na približne pol hodiny do chladničky.

Táto nátierka chutí skvele natretá predovšetkým na čerstvom chlebe.

Chlieb potretý nátierkou so šunkou, paprikou a bryndzou.
zdroj: gusto.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.