Pestrofarebný dezert z kandizovaného ovocia

Pestrofarebný dezert z kandizovaného ovocia

Kandizované ovocie s hrozienkami môžete pred vlastným pečením naložiť na niekoľko hodín do alkoholu, najčastejšie sa na tento účel používa brandy či rum.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 2 šálky kandizovaného ovocia
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 1/2 šálky mletých mandlí
  • 1/2 šálky masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • kôra z jedného citróna
  • štipka soli

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 ° C a pripravte formu, ktorú vymazajte a vysypte múkou.
  2. V miske zmiešajte múku, mleté mandle, prášok do pečiva, soľ a citrónovú kôru.
  3. V inej miske vyšľahajte s pomocou mixéra maslo s cukrom a postupne do ich zmesi zašľahajte aj vajcia.
  4. Potom túto zmes spoločné mliekom pridajte do misky so suchými ingredienciami a vypracujte v cesto.
  5. Do cesta na záver primiešajte zmes kandizovaného ovocia a hrozienok.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne hodinu.
Kandizované ovocie, orechy a hrozienka ako náplň tradičného amerického múčnika
zdroj: kfoods.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.