Kandizované ovocie s hrozienkami môžete pred vlastným pečením naložiť na niekoľko hodín do alkoholu, najčastejšie sa na tento účel používa brandy či rum.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 3 vajcia
- 2 šálky kandizovaného ovocia
- 1/2 šálky hrozienok
- 1/2 šálky mletých mandlí
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky cukru
- 1/4 šálky mlieka
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- kôra z jedného citróna
- štipka soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 ° C a pripravte formu, ktorú vymazajte a vysypte múkou.
- V miske zmiešajte múku, mleté mandle, prášok do pečiva, soľ a citrónovú kôru.
- V inej miske vyšľahajte s pomocou mixéra maslo s cukrom a postupne do ich zmesi zašľahajte aj vajcia.
- Potom túto zmes spoločné mliekom pridajte do misky so suchými ingredienciami a vypracujte v cesto.
- Do cesta na záver primiešajte zmes kandizovaného ovocia a hrozienok.
- Pečte v predhriatej rúre približne hodinu.