Hľadáte ľahkú a pritom výživnú večeru? Tento nutrične bohatý šalát s rezančekmi z hovädzieho mäsa vás určite poteší.
Ingrediencie
- 1 plátok hovädzieho mäsa na steak
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g cherry paradajok
- 1 balenie mozzarelových guličiek
- 1 avokádo
- 1 hrsť rukoly
- 1 hrsť poľníka
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice balzamikového octu
- soľ
- korenie
Postup
- Na panvici rozpustite maslo, mäso osoľte, okoreňte a opečte z každej strany 3 minúty.
- Vyberte z panvice a nechajte 10 minút odpočinúť.
- Paradajky rozpoľte, avokádo olúpte a rozkrájajte na plátky, rukolu a valeriánku umyte.
- Vo veľkej mise zmiešajte oba šaláty, paradajky, avokádo, olivový olej a balzamikový ocot. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Mäso rozkrájajte na veľmi tenké plátky a spolu s mozzarellou servírujte na šaláte. Podávajte samotné, alebo s opečenou bagetkou.