Pestrý šalát s hovädzím a avokádom

Pestrý šalát s hovädzím a avokádom

Hľadáte ľahkú a pritom výživnú večeru? Tento nutrične bohatý šalát s rezančekmi z hovädzieho mäsa vás určite poteší.

Ingrediencie

  • 1 plátok hovädzieho mäsa na steak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g cherry paradajok
  • 1 balenie mozzarelových guličiek
  • 1 avokádo
  • 1 hrsť rukoly
  • 1 hrsť poľníka
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Na panvici rozpustite maslo, mäso osoľte, okoreňte a opečte z každej strany 3 minúty.
  • Vyberte z panvice a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Paradajky rozpoľte, avokádo olúpte a rozkrájajte na plátky, rukolu a valeriánku umyte.
  • Vo veľkej mise zmiešajte oba šaláty, paradajky, avokádo, olivový olej a balzamikový ocot. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Mäso rozkrájajte na veľmi tenké plátky a spolu s mozzarellou servírujte na šaláte. Podávajte samotné, alebo s opečenou bagetkou.
Tanier s listami šalátu, s paradajkami, kúskami avokáda a plátkami mäsa
Zdroj: taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.