Tento recept je tým najlepším receptom na omáčku k ryži aký kedy nájdete! Sečuánska chilli omáčka je ohromne všestranná! Nielen, že sa dá pridať do ryže, rezancov a šalátu, ale môže byť tiež použitá ako základ marinády pre mäso a tofu alebo ju možno dokonca pridať do mnohých zeleninových jedál, ktoré sa restujú na panvici. Ak ste niekto, kto miluje korenené jedlá, je to rozhodne omáčka, ktorú chcete mať neustále pripravenú v chladničke.
Čo budeme potrebovať
- Lyžička feniklových semienok
- Klinček
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
- Lyžica nasekaného čerstvého zázvoru
- ¼ lyžičky semienok rasce
- 4 lyžičky červenej papriky
- 30 g drvené chilli papričky
- 30 ml repkového oleja
- ½ lyžice soli
- 30 g bielej ryžovej múky
- 30 g sójových bôbov
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 120 ml jablčnej šťavy bez pridaného cukru
- ½ lyžičky sezamových semienok
Postup
- Rúru predhrejeme na 150 stupňov
- Sójové bôby potrieme ½ lyžičkou repkového oleja a pečieme v pekáčiku 20 minút
- Medzitým si zmiešame všetko korenie okrem drvenej chilli papričky a papriky
- Zahrejeme si panvicu na strednú teplotu
- Pridáme zvyšok repkového oleja
- Potom, čo je olej rozpálený, pridáme všetko korenie, plus zázvor, cesnak, drvenú chilli papričku a papriku
- Na strednú teplotu všetko opekáme asi 1 minútu
- Pridáme bielu ryžovú múku a neustále miešame, kým sa zmes dobre nespojí
- Snívame teplotu a po troškách pridávame jablčnú šťavu a neustále miešame
- Potom, čo sa jablčná šťava a zmes korenia a múky dobre spoja a zhustnú, varíme ďalšie 2 minúty
- Vypneme teplo a pridáme opražené sójové bôby a sezamové semienka
- Chilli omáčku necháme na panvici, pridáme uvarenú ryžu a premiešame