Pikantná bôčiková nátierka s cesnakom

Pikantná bôčiková nátierka s cesnakom

Zaúdený bôčik v záplave zeleninovej domácej salsy pokrytý rozpusteným syrom je niečo si si predstavím, keď sa povie ideálna filmová noc. Pomazánka podávaná s chrumkavými chipsmi je najlepšia keď sa konzumuje ešte za tepla, priamo z rúry.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g uvareného bôčika (nakrájaný)
  2. 250 g strúhaného tvrdého syra
  3. 3 kríkové paradajky (rozpolené a zbavené jadrovníka)
  4. 5 strúčikov cesnaku
  5. ½ cibule (nakrájané)
  6. Jalapeno (nakrájané)
  7. Hrsť koriandra (nasekaný)
  8. 2 lyžice limetovej šťavy
  9. Soľ
  10. Korenie
  11. Olivový olej

Postup

  1. Plech do rúry potrieme olivovým olejom
  2. Rozložíme naň paradajky, cesnak, cibuľu a jalapeno
  3. Vložím plech do rúry a zeleninu grilujeme na 200 stupňov asi 15 minút, kým nezačne hnednúť
  4. Dávame si pozor najmä na cesnak a jalapeno, ktoré sa môžu rýchlo spáliť
  5. Zeleninu vyberieme z rúry a teplotu v rúre znížime na 180 stupňov
  6. Zeleninovú zmes vložíme do kuchynského robota
  7. Pridáme limetku a koriander
  8. V robote zeleninu rozmixujeme do hladka a podľa chuti osolíme a okoreníme
  9. Do veľkej zapekacej misy potom vlejeme zeleninovú salsu a pridáme nakrájaný bôčik
  10. Vložíme do rúry a pečieme približne 8 minút
  11. Misu vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí
  12. Nátierku podávame ešte teplú na opečenom chlebe
Pikantná mäsová nátierka s cesnakom a chilli.
Zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.