Pikantná bravčová pliecko na jablkách

Pikantná bravčová pliecko na jablkách

Bravčové mäso a jablká sú obľúbenou kombináciou. V tomto recepte je sladkosť ovocia vyvážená pikantným korením ako je zázvor, horčica a kajenské korenie. Vyskúšajte túto delikatesu aj u vás doma!

Ingrediencie

  • 1 lyžička celých semienok koriandra
  • 4 lyžičky soli plus na dochutenie
  • 2 a 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 2 lyžičky horčičného prášku
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia
  • cca 1,3 kg bravčovej pleci s kosťou
  • 2 stredné jablká, nakrájané na kocky
  • 1 stredná žltá cibuľa, nakrájaná
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 1/4 šálky medu

Postup

  1. Semienka koriandra opečte na malej suchej panvici na strednom plameni a prevaľujte ich na panvici, aby sa nepripálili, kým nebudú voňavé.
  2. Krátko schlaďte, potom rozdrvte v mlynčeku na korenie alebo v mažiari.
  3. Zmiešajte koriander, soľ, zázvor, horčicu, čierne korenie a kajenské korenie v malej miske.
  4. Ostrým nožom obkreslite tukové švy mäsa a okolo kosti, aby ste vytvorili rad hlbokých rezov na oboch stranách bez toho, aby ste úplne oddelili svaly.
  5. Vyrežte akýkoľvek vonkajší tuk sérií rezov vo vzdialenosti 2,5 cm od seba.
  6. Mäso utrite po celom povrchu utierkou, masírujte ho medzi svalmi a zo všetkých strán.
  7. Vložte mäso do hrnca vhodného do rúry alebo vysokej panvice.
  8. Zakryte a nechajte v chlade aspoň 12 hodín a až 3 dni.
  9. Mäso vyberte z chladničky a pred varením ho nechajte 1 až 1 a 1/2 hodiny odležať pri izbovej teplote.
  10. Umiestnite stojan do stredu rúry a zahrejte na 150 ° C.
  11. Odkryte bravčové mäso a pridajte jablká a cibuľu.
  12. Zmiešajte ocot a med s 1 šálkou vody a nalejte na mäso.
  13. Pevne prikryte a pečte, kým mäso nezmäkne, 2-1/2 až 3 hodiny.
  14. Ponechajte tekutinu a jablká v hrnci a preneste mäso na plech s okrajom, aby mierne vychladlo.
  15. Mäso rozdeľte na veľké kúsky a odstráňte a vyhoďte všetok tuk.
  16. Z vývaru zoberte tuk.
  17. Vráťte mäso do hrnca a kúsky naskladajte do jednej vrstvy.
  18. Zvýšte teplotu rúry na 220 °C.
  19. Bravčové mäso pečte odkryté (počas pečenia raz otočte), kým povrch pekne nezhnedne, asi 40 minút.
  20. Podávajte s jablkami a omáčkou a podľa chuti dochuťte soľou.
Bravčové mäso servírované na tanieri so zemiakovou kašou a príborom.
www.finecooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.