Bravčové mäso a jablká sú obľúbenou kombináciou. V tomto recepte je sladkosť ovocia vyvážená pikantným korením ako je zázvor, horčica a kajenské korenie. Vyskúšajte túto delikatesu aj u vás doma!
Ingrediencie
- 1 lyžička celých semienok koriandra
- 4 lyžičky soli plus na dochutenie
- 2 a 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
- 2 lyžičky horčičného prášku
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1/8 lyžičky kajenského korenia
- cca 1,3 kg bravčovej pleci s kosťou
- 2 stredné jablká, nakrájané na kocky
- 1 stredná žltá cibuľa, nakrájaná
- 1/2 šálky jablčného octu
- 1/4 šálky medu
Postup
- Semienka koriandra opečte na malej suchej panvici na strednom plameni a prevaľujte ich na panvici, aby sa nepripálili, kým nebudú voňavé.
- Krátko schlaďte, potom rozdrvte v mlynčeku na korenie alebo v mažiari.
- Zmiešajte koriander, soľ, zázvor, horčicu, čierne korenie a kajenské korenie v malej miske.
- Ostrým nožom obkreslite tukové švy mäsa a okolo kosti, aby ste vytvorili rad hlbokých rezov na oboch stranách bez toho, aby ste úplne oddelili svaly.
- Vyrežte akýkoľvek vonkajší tuk sérií rezov vo vzdialenosti 2,5 cm od seba.
- Mäso utrite po celom povrchu utierkou, masírujte ho medzi svalmi a zo všetkých strán.
- Vložte mäso do hrnca vhodného do rúry alebo vysokej panvice.
- Zakryte a nechajte v chlade aspoň 12 hodín a až 3 dni.
- Mäso vyberte z chladničky a pred varením ho nechajte 1 až 1 a 1/2 hodiny odležať pri izbovej teplote.
- Umiestnite stojan do stredu rúry a zahrejte na 150 ° C.
- Odkryte bravčové mäso a pridajte jablká a cibuľu.
- Zmiešajte ocot a med s 1 šálkou vody a nalejte na mäso.
- Pevne prikryte a pečte, kým mäso nezmäkne, 2-1/2 až 3 hodiny.
- Ponechajte tekutinu a jablká v hrnci a preneste mäso na plech s okrajom, aby mierne vychladlo.
- Mäso rozdeľte na veľké kúsky a odstráňte a vyhoďte všetok tuk.
- Z vývaru zoberte tuk.
- Vráťte mäso do hrnca a kúsky naskladajte do jednej vrstvy.
- Zvýšte teplotu rúry na 220 °C.
- Bravčové mäso pečte odkryté (počas pečenia raz otočte), kým povrch pekne nezhnedne, asi 40 minút.
- Podávajte s jablkami a omáčkou a podľa chuti dochuťte soľou.