Chrumkavá kapusta je snáď najlepšou surovinou, ktorú možno použiť na prípravu šalátu. Avšak keď mu ešte sekunduje ostrý chren, vynikajúca dijonská horčica a majonéza, nie je o luxusnú chuť núdze. Tento kapustový šalát vás rozhodne nakopne.
Ingrediencie:
- 1 hlávka čerstvej bielej kapusty
- 2 hrnčeky kvalitnej majonézy alebo obľúbeného šalátového krémového dresingu
- 2 polievkové lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
- 2 lyžice jablčného octu
- 1 vrchovatá lyžica dijonská horčica
- 1 lyžica cukru kryštál (ak budeme dávať šalátový dresing, potom cukor vynecháme)
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky zelerových semienok
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 jemne nasekaný strúčik cesnaku
- 3 nakrájané stredne veľké mrkvy
Postup:
- Ostrým nožom nakrájame hlávku kapusty na štvrťky a odstránime tvrdé časti (kostál).
- Jednotlivé štvrťky nakrájame na čo najtenšie plátky a dáme do veľkej misy.
- V inej miske zmiešame majonézu, nastrúhaný chren, jablkový ocot, horčicu, cukor, soľ, korenie a cesnak.
- Dobre premiešanú zmes pridáme k nakrájanej kapuste, prihodíme mrkvu a dôkladne premiešame, aby sa všetky chute prepojili.
- Môžeme ihneď podávať alebo dať na 3 – 4 hodiny vychladiť do chladničky.