Pikantná gulášová polievka s restovanou slaninou a čabajkou

Pikantná gulášová polievka s restovanou slaninou a čabajkou

Tento recept na luxusnú maďarskú polievku s pikantnou údeninou, vám zanechá v ústach štipľavý, ale príjemný pocit. Ochutnajte ju a nechce sa uniesť jej výraznou chuťou. Prikusujte k nej napríklad výborné domáce pečivo z bielej múky , najlepšie recepty sú u nás!

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg celých lúpaných paradajok (okapaných a nakrájaných na plátky)
  • 1 kg žltých čili papričiek (zbavených jadier a nakrájaných na plátky)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 180 g slaniny (nakrájané na kocky)
  • 2 lyžičky tuku zo slaniny
  • 2 lyžičky maďarskej sladkej papriky
  • 4 maďarské čabajky (nakrájané)
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžička nesoleného masla
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a maslo na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu a restujte do mäkka.
  • Pridajte slaninu a opekajte, kým sa mierne nerozvarí.
  • Slanina nesmie byť chrumkavá alebo príliš hnedá.
  • Pridajte paradajky a restujte, kým sa neprehrejú.
  • Pridajte žlté čili papričky, maďarskú sladkú papriku a tuk zo slaniny a dobre premiešajte.
  • Pridajte čabajku, dobre premiešajte a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
  • Priveďte do varu a potom znížte teplotu na minimum, duste 30 minút.

Pre jednoduchšiu prípravu pečiva, je lepšie si zaobstarať domácu pekáreň , akú vybrať vám prezradíme v našej komplexnej recenzii!

Hrniec plný lahodnej maďarskej polievky s pikantnou klobásou.
Zdroj: thecookreport.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.