Tento recept na luxusnú maďarskú polievku s pikantnou údeninou, vám zanechá v ústach štipľavý, ale príjemný pocit. Ochutnajte ju a nechce sa uniesť jej výraznou chuťou. Prikusujte k nej napríklad výborné domáce pečivo z bielej múky , najlepšie recepty sú u nás!
Čo budeme potrebovať
- 1 kg celých lúpaných paradajok (okapaných a nakrájaných na plátky)
- 1 kg žltých čili papričiek (zbavených jadier a nakrájaných na plátky)
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 180 g slaniny (nakrájané na kocky)
- 2 lyžičky tuku zo slaniny
- 2 lyžičky maďarskej sladkej papriky
- 4 maďarské čabajky (nakrájané)
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 lyžička nesoleného masla
- soľ
- korenie
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a maslo na strednú teplotu.
- Pridajte cibuľu a restujte do mäkka.
- Pridajte slaninu a opekajte, kým sa mierne nerozvarí.
- Slanina nesmie byť chrumkavá alebo príliš hnedá.
- Pridajte paradajky a restujte, kým sa neprehrejú.
- Pridajte žlté čili papričky, maďarskú sladkú papriku a tuk zo slaniny a dobre premiešajte.
- Pridajte čabajku, dobre premiešajte a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
- Priveďte do varu a potom znížte teplotu na minimum, duste 30 minút.
Pre jednoduchšiu prípravu pečiva, je lepšie si zaobstarať domácu pekáreň , akú vybrať vám prezradíme v našej komplexnej recenzii!