Tak toto už nemôže byť lepšie! Paštéta z kuracej pečene, mrkvy, řapíkatého zeleru, zelených jabĺk, chilli a pomarančového likéru vás tak nadchne, že už nikdy nebudete chcieť inú. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 1 balenie toastového chleba, opečeného
- 1-2 karí listy
- 1 lyžica masla
- 1 zelená chilli paprička, nakrájaná
- 1 lyžička oleja
- 500 g kuracej pečene
- 250 g masla
- 250 ml smotany na varenie
- 30 ml likéru s pomarančovou príchuťou
- 200 g cibule, nakrájané
- 200 g mrkvy
- 100 g nakrájaného zeleného jablka
- 100 g zeleru řapíkatého zeleru, nasekaného
- 100 g nasekaná
- 1 lyžica kari korenia (môžete zvýšiť alebo znížiť podľa chuti)
Postup
- Pečeň dajte do hrnca a namočte ich cez noc do mlieka.
- To pomáha zbaviť ich nepríjemného zápachu alebo chuti a tiež ich krásne zjemní.
- Na panvicu pridajte olej.
- Pridajte zelené chilli a karí listy.
- Ďalej tiež maslo a zeleninu.
- Varte.
- Pridajte soľ a karí korenie.
- Akonáhle je všetko uvarené, dajte bokom a nechajte vychladnúť.
- Do rovnakej panvice pridajte ďalšie maslo a pečte pečeň z oboch strán, kým nezozlátnu.
- Panvicu potrite likérom s príchuťou pomaranča.
- Nechajte zredukovať na konzistenciu podobnú sirupu.
- Vyberte pečeň, pridajte smotanu a tekutinu zredukujte na polovicu.
- Dajte všetko chladiť do chladničky.
- Rozmixujte zeleninu, pečeň a tekutinu z varenia.
- Po malých množstvách pridávajte maslo (malo by byť čo najchladnejšie) a mixujte.
- Toto pyré sceďte.
- Servírujte na opečenom hrianke napríklad s liči.
Radi by ste si kúpili novú varnú dosku do kuchyne? Náš test na indukčné varné dosky vám môže pomôcť s výberom.