Skvelý kurací vývar v kombinácii so zázvorom, ktorý vás zahreje a prebudí, paradajkami a hubami, ktoré pokrmu dodajú zemitosť a kyslosť, zatiaľ čo koriander, limetka a jarná cibuľka zase sviežosť. Úplne geniálne!
Ingrediencie
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 malá stonka citrónovej trávy
- 1 lyžica lisovaného cesnaku
- 2,5 cm čerstvého koreňa zázvoru, nastrúhaného
- 3 jarné cibuľky, nakrájané, s oddelenými tmavo zelenými kúskami
- 1 veľká paradajka, nakrájaná na kliny
- asi 5 bielych šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 1 šálka nakrájaného vareného kurčaťa
- 2 lyžice rybej omáčky
- 1 lyžica chilli-cesnakové omáčky
- 1/4 šálky nasekaných čerstvých listov koriandra
- 1 limetka, nakrájaná na klinky
Postup
- Vo veľkom hrnci priveďte kurací vývar a 2 šálky vody do varu na vysokú teplotu.
- Naklepte stonku citrónovej trávy paličkou a pridajte do hrnca spolu s cesnakom, zázvorom a jarnou cibuľkou (len biele a svetlo zelené časti, tmavé časti si nechajte na ozdobu).
- Keď vývar dôjde k varu, pridajte do hrnca paradajky, huby a kura.
- Primiešajte rybiu omáčku a chilli-cesnakovú omáčku.
- Nechajte polievku priviesť do varu, potom vypnite oheň a nechajte 5 minút odpočívať.
- Ochutnajte a pridajte ďalšiu rybiu omáčku, kým nebude polievka dostatočne slaná.
- Servírujte v polievkových miskách ozdobené tmavo zelenými plátkami jarnej cibuľky a nasekaným koriandrom.
- Podávajte s limetkovými klinmi, ktoré si môžete do polievky vytlačiť.