Pikantná kyslá polievka

Pikantná kyslá polievka

Pokiaľ si v čínskych reštauráciách radi doprajete obľúbenú sladkokyslú polievku, budete z tohto receptu nadšení. Je rýchly, jednoduchý a tak chutný!

Ingrediencie

  • 8 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 230 g húb shiitake, pokrájaných na tenké plátky bez stoniek
  • 1 plechovka (cca 225 g) bambusových výhonkov, scedených (voliteľne)
  • 1/4 šálky ryžového octu alebo viac podľa chuti
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 čajové lyžičky sušeného zázvoru
  • 1 lyžička chilli cesnakovej omáčky
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu
  • 2 veľké vajcia, rozšľahané
  • 230 g pevného tofu, nakrájaného na kocky
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1 čajová lyžička opečeného sezamového oleja
  • soľ a biele korenie (alebo čierne korenie) podľa chuti

Postup

  1. Odložte si ¼ šálky vývaru na neskoršie použitie.
  2. Pridajte zvyšných 7 a ¾ šálok vývaru, huby, bambusové výhonky, ryžový ocot, sójovú omáčku, zázvor a chilli cesnakovú omáčku do veľkého hrnca a premiešajte.
  3. Zahrejte na stredne vysokej teplote, kým sa polievka nezahreje.
  4. Zatiaľ čo sa polievka zahrieva, vyšľahajte spoločne v malej miske ¼ šálky vývaru (ktorú ste si nechali bokom) s kukuričným škrobom dohladka.
  5. Akonáhle polievka dosiahne varu, vmiešajte zmes kukuričného škrobu a vývaru a miešajte asi 1 minútu, kým polievka nezhustne.
  6. Pokračujte v miešaní polievky krúživými pohybmi, potom primiešajte vajíčka tenkým prúdom (za stáleho miešania polievky) a vytvorte akési vaječné prúžky.
  7. Primiešajte tofu, polovicu jarnej cibuľky a sezamový olej.
  8. Potom dochuťte polievku soľou a štipkou bieleho korenia (alebo čierneho korenia) podľa chuti.
  9. Ak by ste chceli „kyslejšiu“ polievku, pokojne pridajte aj ďalšiu lyžicu alebo dve ryžového octu.
  10. Alebo ak chcete korenenejšiu polievku, pridajte viac čili cesnakovej omáčky.
  11. Ihneď podávajte ozdobené extra jarnou cibuľkou.
Sladkokyslá polievka z Číny s vajíčkom a bambusom vo veľkej mise.
www.gimmesomeoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.