Pikantná maďarská polievka so slaninou

Pikantná maďarská polievka so slaninou

Tento recept na pomaly varenú gulášovú polievku s restovanou slaninou na anglický spôsob je výdatné a chutné jedlo samo o sebe. Hľadáte ďalšie klasické polievky, ktoré by ste si mohli pripraviť doma? Vyskúšajte naše recepty na kuracie vývar alebo polievku so smotanou .

Čo budeme potrebovať

  • Olej na vyprážanie
  • 500 g hovädzie holene (nakrájaná na malé kúsky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná)
  • 1 veľká mrkva (nakrájaná)
  • 2 zelerové tyčinky (nakrájané)
  • 1 zelená paprika (nakrájaná)
  • 2 stredne veľké zemiaky (ošúpané a nakrájané na kocky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • ½ zväzku čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušenej majoránky alebo oregana
  • 400 g nakrájaných paradajok
  • 1,5 litra hovädzieho vývaru
  • kyslá smotana na podávanie

Postup

  • Vo veľkom hrnci s pokrievkou rozohrejte trošku oleja.
  • Mäso okoreníme a potom opekáme, kým nezozlátne a dajte bokom.
  • Do hrnca pridajte ďalšiu trošku oleja, potom pridajte všetku zeleninu, cesnak a petržlenovú vňať a varte 10 minút do zmäknutia.
  • Vmiešajte korenie a varte ďalšie 1-2 minúty, potom vmiešajte paradajkový pretlak, sušené bylinky, nakrájané paradajky, hovädzie mäso a vývar.
  • Priveďte do varu, potom čiastočne prikryte pokrievkou a varte 1 hodinu až 1 hodinu 30 minút, kým mäso nezmäkne.
  • Pred podávaním ozdobte kyslou smotanou, lístkami petržlenu a čiernym korením.

Gulášovú polievku nechajte úplne vychladnúť a potom ju po častiach zmrazte v uzavretých sáčkoch alebo nádobách až na 3 mesiace.

Výdatná polievka ozdobená kyslou smotanou a bylinkami.
Zdroj: justeasyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.