Pikantná nátierka z pečenej cukety

Pikantná nátierka z pečenej cukety

Bohato ochutený a úžasne jednoduchý cuketový dip s vločkami červeného korenia, citrónom a cesnakom. Podávajte natreté na toaste či ako prílohu k vašej večeri.

Ingrediencie

  • 5 malých cukiet, orezaných a pozdĺžne rozpolených
  • 4 strúčiky cesnaku, neolúpané
  • 2 polievkové lyžice plus 1 čajová lyžička extra panenského olivového oleja, plus ďalšie na servírovanie
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli a ďalšie podľa chuti
  • 2 lyžice na masle poduseného, jemne nakrájaného šťaveľa a hlávkového šalátu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  2. Na veľký plech s okrajom položte cuketu s 2 lyžicami olivového oleja a premiešajte
  3. Položte šupkou dole, druhú stranu posypte vločkami červeného korenia a čiernym korením.
  4. Strúčiky cesnaku dajte do malého vrecka z alobalu, pokvapkajte ich 1 čajovou lyžičkou olivového oleja a pevne zabaľte.
  5. Položte balíček na plech.
  6. Pečte cuketu a cesnak po dobu 20 minút.
  7. Vyberte cesnak z rúry a nechajte ho vychladnúť.
  8. Pokračujte v pečení cukety po dobu ďalších 20 – 25 minút, alebo pokiaľ nebude nafúknutá a zlatá.
  9. Vypnite rúru a cuketu v nej nechajte ešte 15 – 30 minút.
  10. Vytlačte cesnak zo šupky do misky kuchynského robota; pridajte aj olivový olej.
  11. Pridajte cuketu, citrónovú šťavu a morskú soľ.
  12. Mixujte, kým zmes nie je zredukovaná a hladká.
  13. Ochutnajte a podľa chuti pridajte ďalší citrón alebo soľ.
  14. Preložte do misky, pokvapkajte olivovým olejom a zasypte bazalkou.
Pikantný cuketový dip v servírovacej miske položený na doske so suchármi, zeleninou a olivami.
wwwbrooklynsupper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.