Pikantná rezancová polievka

Pikantná rezancová polievka

Pikantná, sladkoslaná, ale aj kyslá thajská rezancová polievka s čerstvými surovinami bohatými na živity je skvelým nápadom pre rýchle a ľahké jedlo z jednej nádoby, ktoré si môžete upraviť podľa svojich predstáv. Navyše ju pripravíte do 20 minút!

Ingrediencie

  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica zázvoru + cesnaku, nasekané
  • 4 lyžice thajskej červenej kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 4 šálky vody zmiešanej s koncentrovaným vývarom
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 čajová lyžička trstinového cukru
  • 150 g rezancov Lo Mein

Na servírovanie:

  • nasekaná kapusta
  • jarná cibuľka, nakrájaná na plátky
  • limetková šťava
  • vločky červené chilli papričky
  • zelená chilli paprička nakrájaná na plátky
  • rozdrvené arašidy
  • čerstvý koriander

Postup

  1. Zahrejte panvicu a pridajte olej.
  2. Pridajte zázvor a cesnak a na vyššom plameni trochu orestujte.
  3. Ďalej pridajte červenú karí pastu a za stáleho miešania restujte 2 minúty.
  4. Znížte teplotu, potom prilejte kokosové mlieko a vývar.
  5. Ochuťte rybacou omáčkou a trstinovým cukrom.
  6. Všetko zmiešajte.
  7. Pridajte do polievky rezance, ktoré varte na strednom ohni do mäkka.
  8. Pripravte servírovaciu misku a pridajte toľko kapusty a jarnej cibuľky, koľko chcete.
  9. Potom naložte varené rezance na surovú zeleninu a všetko zalejte polievkou.
  10. Ozdobte limetkovou šťavou, vločkami červeného chilli, čerstvým zeleným chilli, drvenými arašidmi a čerstvým koriandrom podľa vašich predstáv.
  11. Podávajte.
Polievka s rezancami, ozdobená bylinkami a jarnou cibuľkou, doplnená limetkovými klinmi v polievkovej miske.
www.masalaherb.com

Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami s tofu 6x inak! Vyskúšajte ázijskú klasiku alebo napríklad chrumkavé tofu nugetky z rúry.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.