Pikantná šunková pena

Pikantná šunková pena

Vychutnajte si túto sladkú, a napriek tomu ľahko ostrejšiu zmes, ktorá sa hodí na krekry, pita chlieb, ale aj klasický sendvič či chrumkavé pečivo. Záleží len na vás, na čo si ju s chuťou natriete.

Ingrediencie:

  • 300 g nakrájané domáce varené šunky
  • 1 biela cibuľa
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 100 – 150 ml majonézy
  • 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžica worcesterovej omáčky
  • 1 lyžica sladkej chilli omáčky
  • Kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 2 lyžice obľúbenej pálivej omáčky (napríklad Tabasco)
  • 1 lyžica kremžskej horčice
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

Postup:

  • Cibuľu a zeler nakrájame na kocky.
  • Všetky suroviny dáme do nádoby mixéra a niekoľkokrát pomocou pulzného tlačidla rozmixujeme, až pokiaľ nie je zmes dokonale hladká.
  • Pomocou stierky vždy zoškrabneme zmes zo stien nádoby, aby sa spracoval naozaj každý kúsok.
  • Keď máme hotovo, preložíme nátierku do vzduchotesnej nádoby a dáme cez noc vychladiť do chladničky.
  • Pri podávaní by mala mať izbovú teplotu alebo len mierne vychladenú. Potom chutí skvele napríklad s krekrami.
  • Ozdobiť môžeme uhorkou, olivami či reďkovkou.
Našľahaná nátierka zo šunky s pikantným korením.
Zdroj: https://www.garlicandzest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.