Pikantná varená mrkva

Pikantná varená mrkva

Máte radi sladkú a jemnú chuť jedla, či dávate prednosť niečomu trochu ostrejšiemu?
Ak áno, potom je tento recept pre vás ako stvorený!

Ingrediencie

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 5 stredne veľkých mrkví
  • ¼ hrnčeka hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • štipka mletého korenia, podľa chuti
  • štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška

Postup

  • Rozpáľte rastlinný olej v panvici na strednú teplotu.
  • Medzi tým umyjete, očistíte, zbavíte mrkvu koncov a nakrájate na plátky.
  • Do rozpáleného oleja vložíte mrkvu s hnedým cukrom, škoricou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  • Za priebežného miešania necháte mrkvu podusiť po dobu 10 až 15 minút.
  • Až sa vám bude zdať mrkva krehká, glazovaná a potiahnutá korením, môžete stiahnuť s platničky a za okamih podávať.

Pre väčšiu pikantnosť môžete primiešať štipku sušeného čili korenia.

glazúrovaná mrkva
zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.