Máte radi sladkú a jemnú chuť jedla, či dávate prednosť niečomu trochu ostrejšiemu?
Ak áno, potom je tento recept pre vás ako stvorený!
Ingrediencie
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 5 stredne veľkých mrkví
- ¼ hrnčeka hnedého cukru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- štipka mletého korenia, podľa chuti
- štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
Postup
- Rozpáľte rastlinný olej v panvici na strednú teplotu.
- Medzi tým umyjete, očistíte, zbavíte mrkvu koncov a nakrájate na plátky.
- Do rozpáleného oleja vložíte mrkvu s hnedým cukrom, škoricou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
- Za priebežného miešania necháte mrkvu podusiť po dobu 10 až 15 minút.
- Až sa vám bude zdať mrkva krehká, glazovaná a potiahnutá korením, môžete stiahnuť s platničky a za okamih podávať.
Pre väčšiu pikantnosť môžete primiešať štipku sušeného čili korenia.