Pikantná vyprážaná kuracia pečeň v trojobale

Pikantná vyprážaná kuracia pečeň v trojobale

Chuť tohto pokrmu je ozvláštnená namarinovaním v chilli omáčke. Následne pečeň obaľte postupne v troch krokoch v múke, vajíčku a strúhanke!

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečene
  • 3/4 šálky cmaru
  • 1 PL chilli omáčky
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky strúhanky
  • 2 vajcia
  • repkový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kuraciu pečeň umyte, odblaňte a rozkrojte na polovicu.
  2. V miske si zmiešajte cmar s chilli omáčkou a následne do zmesi vložte pečeň na hodinu marinovať do chladu.
  3. Po uplynutí tejto doby pečeň obaľte najprv v hladkej múke, následne v rozšľahanom vajci s trochou soli a korenia a potom na záver v strúhanke.
  4. Takto obalená pečeň smažte na panvici s repkovým olejom z oboch strán dozlatista, približne 5-7 minút.
  5. Následne po vybratí položte osmaženú pečeň na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný olej.

Vyprážaná kuracia pečeň podávajte so zemiakovou kašou či zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Pokrm z pečene obalených v trojobale podávaný s pikantnou omáčkou
zdroj: seriouseats.com

Dávate prednosť vegetariánskym pokrmom? Vyskúšajte lahôdku v podobe vyprážaného karfiolu !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.