Chuť tohto pokrmu je ozvláštnená namarinovaním v chilli omáčke. Následne pečeň obaľte postupne v troch krokoch v múke, vajíčku a strúhanke!
Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 3/4 šálky cmaru
- 1 PL chilli omáčky
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky strúhanky
- 2 vajcia
- repkový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Kuraciu pečeň umyte, odblaňte a rozkrojte na polovicu.
- V miske si zmiešajte cmar s chilli omáčkou a následne do zmesi vložte pečeň na hodinu marinovať do chladu.
- Po uplynutí tejto doby pečeň obaľte najprv v hladkej múke, následne v rozšľahanom vajci s trochou soli a korenia a potom na záver v strúhanke.
- Takto obalená pečeň smažte na panvici s repkovým olejom z oboch strán dozlatista, približne 5-7 minút.
- Následne po vybratí položte osmaženú pečeň na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný olej.
Vyprážaná kuracia pečeň podávajte so zemiakovou kašou či zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Dávate prednosť vegetariánskym pokrmom? Vyskúšajte lahôdku v podobe vyprážaného karfiolu !