Pikantná zmes z panvice

Pikantná zmes z panvice

Táto pikantná pečeň vás očarí už prvým sústom. Je to rýchly, chutný a veľmi jednoduchý pokrm, ktorý si zamiluje skutočne každý. Pokiaľ fandíte vnútornostiam, potom určite musíte túto pochúťku vyskúšať.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice čerstvého masla
  • 500 g kuracej pečene
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice omáčky Peri-peri
  • Šťava z 1 chemicky neočisteného citróna
  • 1/2 hrnčeka smotany
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Petržlen na ozdobu

Postup:

  • Kuraciu pečeň očistíme a narežeme na kúsky.
  • Cesnak olúpeme a rozdrvíme na doske nožom.
  • Pripravíme si panvicu na platňu a necháme ju zahriať.
  • Do horúcej panvice vhodíme maslo a pohybujeme s ňou, aby sa rozpustilo.
  • Vhodíme kuraciu pečeň a opekáme, kým nemajú zlatohnedú farbu zo všetkých strán.
  • Pridáme cesnak, pokvapkáme peri-peri omáčkou a smažíme zhruba 1 minútu.
  • Prilejeme smotanu s citrónovou šťavou a premiešame.
  • Osolíme, okoreníme a varíme zhruba 5 až 7 minút.
  • Servírujeme teplé s chrumkavým chlebom či bagetou.
  • Kto chce, môže ozdobiť petržlenom, ale nie je to nutnosť.
Vynikajúca pečeňová pochúťka s cesnakom a štipľavou omáčkou Peri Peri.
Zdroj: https://simply-delicious-food.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.