Táto pikantná pečeň vás očarí už prvým sústom. Je to rýchly, chutný a veľmi jednoduchý pokrm, ktorý si zamiluje skutočne každý. Pokiaľ fandíte vnútornostiam, potom určite musíte túto pochúťku vyskúšať.
Ingrediencie:
- 2 lyžice čerstvého masla
- 500 g kuracej pečene
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice omáčky Peri-peri
- Šťava z 1 chemicky neočisteného citróna
- 1/2 hrnčeka smotany
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Petržlen na ozdobu
Postup:
- Kuraciu pečeň očistíme a narežeme na kúsky.
- Cesnak olúpeme a rozdrvíme na doske nožom.
- Pripravíme si panvicu na platňu a necháme ju zahriať.
- Do horúcej panvice vhodíme maslo a pohybujeme s ňou, aby sa rozpustilo.
- Vhodíme kuraciu pečeň a opekáme, kým nemajú zlatohnedú farbu zo všetkých strán.
- Pridáme cesnak, pokvapkáme peri-peri omáčkou a smažíme zhruba 1 minútu.
- Prilejeme smotanu s citrónovou šťavou a premiešame.
- Osolíme, okoreníme a varíme zhruba 5 až 7 minút.
- Servírujeme teplé s chrumkavým chlebom či bagetou.
- Kto chce, môže ozdobiť petržlenom, ale nie je to nutnosť.