Pikantné bravčové rezančeky

Pikantné bravčové rezančeky

Prúžky z bravčového mäsa s lepkavou, ale štipľavou omáčkou je naozaj len pre tých, ktorí majú radi štipľavé. Najlepšie tento pokrm chutí s ryžou a zeleninou.

Ingrediencie

  • 680 g bravčového mäsa
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja, arašidového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku, lisované cez lis na cesnak
  • zázvor o veľkosti 2 palcov, nastrúhaný
  • 1/2 šálky jemného medu
  • 1/4 šálky srirachy omáčky
  • štipka chilli korenia
  • 1 lyžica vínneho octu

Postup

  • V malej miske zmiešajte tekutý med, srirachy omáčku a ocot. Odložte bokom.
  • Bravčové mäso nakrájajte na rezančeky, posypte soľou, čiernym korením a poriadne premiešajte.
  • Do veľkej panvice na strednom ohni nalejte olej a nechajte rozpáliť.
  • Mäso opatrne pridajte do panvice a začnite opekať zo všetkých strán, kým nie je mäso hnedé.
  • Hotové mäso vyberte z panvice a preložte na tanier.
  • Panvicu vráťte späť na platničku a pridajte cesnak a zázvor.
  • Miešajte, kým zmes nebude voňať, po dobu 30 sekúnd.
  • Zvýšte teplotu na maximum a nalejte omáčkovú zmes z medu do panvice. Za stáleho miešania priveďte do varu.
  • Hneď potom prihoďte štipku čili korenia.
  • Keď omáčka zhustne, vráťte bravčové mäso späť do panvice a neustále premiešavajte, aby sa všetky kúsky mäsa obalili.
  • Omáčku postupne zredukujte na silnú lepkavú glazúru, ktorú pri servírovaní polejete mäso.
  • Podávajte s ryžou a zeleninovou prílohou.
pálivé kúsky bravčového s ryžou
zdroj: foodiewithfamily.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.