Pikantné cuketové rezance s chrumkavým tofu

Pikantné cuketové rezance s chrumkavým tofu

Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept na obed z cuketových rezancov, chrumkavého tofu, sójovej omáčky a arašidového oleja. Je úplne luxusné!

Ingrediencie

  • 340 g extra pevného tofu
  • 4–6 cukiet
  • sezamové semienka a jarná cibuľka na ozdobenie

Na chilli sezamovú omáčku:

  • 1/2 šálky arašidového masla
  • 1/3 šálky sezamového oleja
  • 1/3 šálky svetlej sójovej omáčky
  • 1/4 šálky ryžového octu
  • 2 lyžice chilli pasty (ako sambal oelek)
  • 2 lyžice cukru
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 kúsoček čerstvého zázvoru, olúpaný a nastrúhaný

Postup

  1. Všetky ingrediencie na omáčku pretrepte v pohári alebo ich vhoďte do kuchynského robota a premiešajte.
  2. Z tofu vytlačte prebytočnú vlhkosť.
  3. Nakrájajte ho na kúsky veľkosti sústa.
  4. Na nepriľnavej panvici rozohrejte trochu oleja.
  5. Pridajte tofu a za stáleho miešania opekajte do zlatista.
  6. Pridajte asi 1/2 šálky omáčky a varte, kým sa omáčka nezačne odparovať / absorbovať do tofu a nezhnedne na panvici.
  7. Opatrne obracajte a zoškrabujte opečené kúsky z dna.
  8. Pomocou spiralizéra si z cukiet urobte špirály a premiešajte s asi 1/4 šálky omáčky na porciu.
  9. Navrch dajte tofu, sezamové semienka a jarnú cibuľku.
  10. Ihneď podávajte.
Rezance z cukiet s tofu, sójovou omáčkou a arašidovým olejom servírované na tanieri s vidličkou.
www.pinchofyum.com

Máme pre vás tiež najlepšie recepty na polievky s karfiolom . Inšpirujte sa, sú luxusné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.