Nebaví vás točiť stále dookola tie isté jedlá na vašich letných grilovačkách? Vyskúšajte tento luxusný recept na grilované krevety s ananásom! Je jednoduchý, rýchly na prípravu a taaak dobrý! To si jednoducho zamilujete.
Čo budete potrebovať
- 500 g jumbo kreviet, olúpaných (nezabudnite sa zbaviť aj čriev kreviet, ktorá sa nachádza vo vnútornej časti celého priebehu tela – vypreparujete ich najlepšie narezaním vonkajšej časti tela, pri ktorej narazíte na tmavú dlhú tenkú líniu)
- ½ čerstvého ananásu, zbaveného jadrovníka, rozpoleného a nakrájaného na tenké plátky
- ¼ šálky olivového oleja
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 1 lyžica čerstvého koriandra, nasekaného
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- ½ lyžičky hrubej soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- ¼ lyžičky papriky
- ¼ lyžičky chilli prášku
- štipka vločiek červeného chilli
Postup
- Predhrejte vonkajší gril.
- Pripravte si marinádu.
- Do veľkej misy alebo veľkého vrecka na zips pridajte krevety, olivový olej, limetkovú šťavu, koriander, cesnak, soľ, korenie, papriku, chilli prášok a vločky chilli.
- Poriadne všetko premiešajte.
- Uzavrite vrecko/prikryte misku a nechajte 30 minút chladiť.
- Počas chladenia namočte asi 8 špízov do vody na 30 minút.
- Vyberte krevety z marinády a straste prebytočnú tekutinu, marinádu si ponechajte.
- Napichujte krevety a ananás na špajle podľa ľubovôle.
- Špízy položte na gril a potrite trochou odloženej marinády.
- Zakryte a grilujte 2-3 minúty.
- Otočte špajle a potrite zvyšnou marinádou.
- Prikryte a grilujte ďalšie 2-3 minúty, kým krevety nezružovie.
- Užite si to!
Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty s krevetami ! Máme pre vás aj tipy, ako ich správne olúpať a pripraviť.