Pikantné grilované špízy s krevetami a ananásom

Pikantné grilované špízy s krevetami a ananásom

Nebaví vás točiť stále dookola tie isté jedlá na vašich letných grilovačkách? Vyskúšajte tento luxusný recept na grilované krevety s ananásom! Je jednoduchý, rýchly na prípravu a taaak dobrý! To si jednoducho zamilujete.

Čo budete potrebovať

  • 500 g jumbo kreviet, olúpaných (nezabudnite sa zbaviť aj čriev kreviet, ktorá sa nachádza vo vnútornej časti celého priebehu tela – vypreparujete ich najlepšie narezaním vonkajšej časti tela, pri ktorej narazíte na tmavú dlhú tenkú líniu)
  • ½ čerstvého ananásu, zbaveného jadrovníka, rozpoleného a nakrájaného na tenké plátky
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 lyžica čerstvého koriandra, nasekaného
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • ½ lyžičky hrubej soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky papriky
  • ¼ lyžičky chilli prášku
  • štipka vločiek červeného chilli

Postup

  • Predhrejte vonkajší gril.
  • Pripravte si marinádu.
  • Do veľkej misy alebo veľkého vrecka na zips pridajte krevety, olivový olej, limetkovú šťavu, koriander, cesnak, soľ, korenie, papriku, chilli prášok a vločky chilli.
  • Poriadne všetko premiešajte.
  • Uzavrite vrecko/prikryte misku a nechajte 30 minút chladiť.
  • Počas chladenia namočte asi 8 špízov do vody na 30 minút.
  • Vyberte krevety z marinády a straste prebytočnú tekutinu, marinádu si ponechajte.
  • Napichujte krevety a ananás na špajle podľa ľubovôle.
  • Špízy položte na gril a potrite trochou odloženej marinády.
  • Zakryte a grilujte 2-3 minúty.
  • Otočte špajle a potrite zvyšnou marinádou.
  • Prikryte a grilujte ďalšie 2-3 minúty, kým krevety nezružovie.
  • Užite si to!
Grilované krevety s ananásom na drevených špajliach.
www.aberdeenskitchen.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty s krevetami ! Máme pre vás aj tipy, ako ich správne olúpať a pripraviť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.