Pikantné hovädzie rezančeky na kari

Pikantné hovädzie rezančeky na kari

Indický recept ľahko pikantnej chuti, ktorú v prípade potreby môžete zjemniť. Stačí keď pridáte viac bieleho jogurtu.

Ingrediencie

  • 200 g hovädzie sviečkové
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka kájaných paradajok
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 2 lyžice masla
  • 1 kocka hovädzieho bujónu alebo 100 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica kukuričnej múky
  • 5 klinčekov
  • 3 guličky nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice curry
  • ½ lyžičky škorice
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • ½ lyžičky koriandorvých semienok
  • 2 lístky šalvie
  • 1 sušená chilli paprička tejo
  • ½ lyžice cukru
  • soľ

Postup

  • Vo väčšej panvici rozpustite lyžicu masla, sprudka na ňom opečiete mäso nakrájané na rezančeky.
  • Keď mäso zhnedne vyberte ho (vrátane šťavy) z panvice a dajte bokom.
  • Do panvice dajte druhú lyžicu masla a pozvoľna na ňu osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  • V mažiari rozdrvte najemno všetko korenie okrem bobkového listu a chilli papričky.
  • Keď cibuľa zosklovatia zasypte ju zmesou korenia, pridajte bobkový list, čili papričku a najemno nasekaný cesnak a krátko opražte.
  • Pridajte paradajky z plechovky, cukor a priveďte do varu.
  • Do panvice vráťte mäso a podlejte vývarom, príp. Bujónom rozpusteným v horúcej vode.
  • Prikryte pokrievkou a 20 minút duste na miernom plameni.
  • Potom vmiešajte jogurt, poprášte múkou, premiešajte a varte ešte 10 minút, kým omáčka zhustne.
  • Dochuťte soľou, v prípade potreby pridajte cukor alebo citrónovú šťavu.
  • Takto upravené hovädzie rezančeky podávajte s ryžou alebo s indickými plackami.
Indické curry s rezančekmi hovädzieho mäsa, posypané petržlenovou vňaťou
Zdroj: cosori.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.