Luxusné placky, ktoré sú jemné, šťavnaté a plné chuti si zamilujete! Servírujte ich spolu s delikátnou majonézou, ktorá je prešľahaná s medom a horčicou, čo jej dodáva úplne nový rozmer.
Čo budete potrebovať
- 700 g kuracích pŕs
- chipotle prášok, cibuľový prášok, cesnakový prášok, sušené oregano + soľ podľa chuti
- 2 vajcia
- 1/3 šálky gréckeho jogurtu
- 1/3 šálky zemiakového škrobu
- 110 g strúhanej mozzarelly
- 1/4 šálky kôpru, nasekaného
- soľ a korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
Na dip:
- 1/2 šálky majonézy
- 1/4 šálky horčica
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/4 lyžičky cibuľového prášku
- 1/4 lyžičky papriky
- soľ podľa chuti
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky.
- Vo veľkej miske zľahka rozšľahajte vajcia.
- Vmiešajte jogurt, zemiakový škrob, mozzarellu, kôpor, soľ a korenie podľa chuti.
- Prihoďte kuracie mäso a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Prikryte a dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Zohrejte olej na strednom plameni a naberte asi 1/3 šálky cesta na horúcu panvicu.
- Vymažte asi 4-5 minút z každej strany.
- Po dokončení preneste na tanier vyložený papierovou utierkou a začnite s novou várkou.
- Karbonátky môžete tiež piecť v rúre na 200 ° Celzia po dobu 17-20 minút.
- Všetky ingrediencie na dip premiešajte a servírujte s kuracími placky.