Pikantné karbonátky z kuracieho mäsa s medovo-horčičnou majonézou

Pikantné karbonátky z kuracieho mäsa s medovo-horčičnou majonézou

Luxusné placky, ktoré sú jemné, šťavnaté a plné chuti si zamilujete! Servírujte ich spolu s delikátnou majonézou, ktorá je prešľahaná s medom a horčicou, čo jej dodáva úplne nový rozmer.

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs
  • chipotle prášok, cibuľový prášok, cesnakový prášok, sušené oregano + soľ podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 1/3 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/3 šálky zemiakového škrobu
  • 110 g strúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky kôpru, nasekaného
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Na dip:

  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/4 šálky horčica
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/4 lyžičky papriky
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky.
  • Vo veľkej miske zľahka rozšľahajte vajcia.
  • Vmiešajte jogurt, zemiakový škrob, mozzarellu, kôpor, soľ a korenie podľa chuti.
  • Prihoďte kuracie mäso a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Prikryte a dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Zohrejte olej na strednom plameni a naberte asi 1/3 šálky cesta na horúcu panvicu.
  • Vymažte asi 4-5 minút z každej strany.
  • Po dokončení preneste na tanier vyložený papierovou utierkou a začnite s novou várkou.
  • Karbonátky môžete tiež piecť v rúre na 200 ° Celzia po dobu 17-20 minút.
  • Všetky ingrediencie na dip premiešajte a servírujte s kuracími placky.
Kuracie placky s ochutenou majonézou v mištičke.
www.hungryhappens.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.